Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contract FABULOS prins de firma fondată de Sebastian Ghiță de la STS

ghita 1

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a atribuit, în 8 iulie 2015, către Teamnet International, grup fondat de Sebastian Ghiță, un contract în valoare de peste 57,04 milioane lei (aproape 13 milioane euro) pentru extinderea Sistemului 112 până la nivelul resurselor mobile ale agențiilor de intervenție Ambulanță și SMURD și al Unităților de Primiri Urgențe, potrivit unui anunț publicat, miercuri, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), informează HotNews.ro.

Concret, la această licitație au fost depuse opt oferte, fiind declarată câștigătoare oferta depusă de asocierea Teamnet Project Management Solutions, Teamnet International, Dedalus Teamnet si S&T Romania.

Vezi şi: EXCLUSIV - Mărturii şi stenograme din dosarul care loveşte direct în Guvernul Ponta

Alte oferte au mai fost depuse de către:

1. Asocierea dintre Mira Telecom SA, Mira Technologis Group SRL si Radcom SRL, având ca subcontractant pe Logic Computer SRL.

2. Asocierea Elsaco Solutions SRL, Greensoft SRL

3. Ericsson Telecommunications Romania SRL, având ca terț susținător pe Ericsson AB Suedia

4. Asocierea Felix Telecom SRL și Info World SRL

5. Asocierea dintre Beta 80 SpA, având ca subcontractant Net Brinel SA

6. Romsys SRL

7. Asocierea Hewlett-Packard (Romania) SRL, Provus Service Provider SA, având ca subcontractanti pe Ageximco SRL si pe Iello-Dev SRL

Reamintim că Sebastian Ghiță este urmărit penal de către DNA, fiind acuzat de fapte de trafic de influență, evaziune fiscală, spălare de bani, complicitate la schimbarea destinației fondurilor UE și coruperea alegătorilor la alegerile parlamentare din 2012 și la cele prezidențiale din 2014. Potrivit procurorilor DNA, Sebastian Ghiță prin intermediul a nu mai puțin de 54 de firme pe care le controlează direct sau prin interpuși ar fi "spălat" banii europeni și de la buget pe care i-ar fi primit drept comisoane pentru sprijinul acordat unor firme, să câștige contracte pe bani publici.

Procurorii susțin că, Sebastian Ghiță, deși a renunțat direct la acțiunile pe care le avea în diversele sale firme, încă din 2012 când a devenit deputat, acesta controleaza încă, direct sau indirect (prin interpuși - 23 persoane fizice) 54 de firme.

MAI MULTE DETALII DIN MEGADOSARUL DNA AICI

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.