Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV - Mărturii şi stenograme din dosarul care loveşte direct în Guvernul Ponta

Potrivit unui document intrat în posesia stiripesurse.ro, un dosar instrumentat de procurorii DNA poate produce mare deranj la Palatul Victoria. Numele mai multor miniştri şi chiar a şefului Executivului sunt pomenite de inculpaţi, de martorii la vedere sau acoperiţi şi de denunţători.

Vezi şi: Dosarul DNA care poate produce explozia Guvernului Ponta

Este vorba de dosarul instrumentat de DNA Prahova în care până acum "vedetă" este deputatul Sebastian Ghiţă: dosarul Hidro Prahova, în care este anchetat şi cumnatului premierului, prin care sume uriaşe de bani europeni şi nu numai au fost şifonaţi în folos privat şi de asemenea de spălare de bani în formă continuată. Acuzaţiile procurorilor sunt dintre cele mai grave.

Vezi şi: EXCLUSIV Mărturia martorului sub acoperire din dosarul lui Sebastian Ghiță: Victor Ponta, implicat

Potrivit actelor la dosar în cuprinsul materialului apar premierul Victor Ponta, ministrul Eugen Orlando Teodorovici, acum ministru al Finanţelor Publice (atunci titular la portofoliul Fondurilor europene), ministrul Rovana Plumb, acum ministru al Muncii (atunci titular la Ministerul Mediului), senatorul Savu Daniel, preşedintele PSD Prahova şi membru al Comisiei de Control al SRI, deputatul Mircea Roşca, pe atunci şef în Hidro Prahova şi preşedinte al PNL Prahova, deputatul Vlad Cosma, fiul preşedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova. În stenogramele şi mărturiile din dosar au mai fost menţionate şi numele unor alţi lideri politici, printre care Crin Antonescu, Călin Popescu Tăriceanu.

Vezi şi: STENOGRAME INCENDIARE Numele lui Crin Antonescu, alături de Victor Ponta: Am vorbit cu Crin

Potrivit mărturiilor şi stenogramelor de mai jos, însuşi premierul Victor Ponta ar fi intervenit în favoarea firmei cumnatului său, iar Sebastian Ghiţă îi ameninţa pe martori pentru că plăţile întârziau pentru lucrările făcute de mântuială în Comarnic. Mai sunt menţionate numele ministrilor Rovana Plumb şi Eugen Teodorovici.

Vezi şi: Numele lui Călin Popescu Tăriceanu apare într-un dosar de corupție

Cumnatul premierului, Iulian Herțanu, acționar la SC Grossman Engineering Group SRL, este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, schimbarea nelegală a destinației fondurilor europene și evaziune fiscală. Aceleași acuzații au fost reținute și în cazul oamenilor de afaceri Mihail Marian Coman și Vladimir Răzvan Ciorbă.În aceeași cauză, sunt cercetați sub control judiciar Mircea Cosma, președinte al CJ Prahova, și deputații Vlad Cosma și Sebastian Ghiță, cei din urmă fiind acuzați de sprijinire a unui grup infracțional organizat. De asemenea, procurorii anticorupție au dispus începerea urmăririi penale și împotriva omului de afaceri Liviu Munteanu, a directorului de producție al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, și a directorului SC Grossman, Ilie Drăgan.

Vezi şi: Numele lui Victor Ponta apare în dosarul cumnatului său

Procurorii le-au mai audiat în această cauză pe mama premierului Victor Ponta, Cornelia Naum, și pe sora acestuia, Alexandra Herțanu.

Cercetările în acest dosar vizează modul în care a fost acordat în ianuarie 2012 un contract având ca obiect "Extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic" de către SC Hidro Prahova SA Ploiești (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Județean Prahova este acționar majoritar) asocierii SC Grossman Engineering Group SRL — SC Euro Construct Trading 98 SRL.

Vezi şi: O martoră a dat declarații noi în dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta

DOCUMENTE din dosarul de la DNA:

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.