DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Contracte de aproape 300 milioane euro pentru obiective prin PNRR, semnate de ministrul Sănătăţii în Mureș

Facebook
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a semnat vineri, din Târgu Mureş, patru contracte de finanţare pentru infrastructura spitalicească nouă, din cadrul PNRR, din judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Alba, în valoare totală de aproximativ 300 de milioane de euro, anunță Agerpres.

"Patru obiective majore în infrastructura spitalicească, în valoare aproape de 300 de milioane de euro, sunt primele contracte de construire pe care le semnăm aici, în Transilvania. Sunt deopotrivă bucuros, dar şi emoţionat pentru că dă un semnal extrem de puternic că ne interesează sănătatea oamenilor din România, sănătatea comunităţilor, iar acest lucru încerc să îl fac cu toată responsabilitatea şi cu detaşare, dacă vreţi, de foarte multe aspecte politice şi politicianiste pe care le-a arătat de-a lungul timpului viaţa şi care nu au dus întotdeauna la progres. Administraţia Ministerului Sănătăţii, care ştiţi că este social-democrată, nu ţine cont decât de un singur lucru, de interesul cetăţenilor şi de sănătatea comunităţilor, iar acest lucru l-am dovedit totdeauna (...). Parteneriatul Ministerului Sănătăţii cu universităţile de medicină şi farmacie arată că noi nu ne dorim doar investiţii şi dotarea cu aparatură medicală, ele trebuie puse în funcţiune de profesionişti. Fără universităţile şi facultăţile de medicină nu o să reuşim să facem acest lucru", a declarat Alexandru Rafila la evenimentul organizat la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade".

Ministrul Sănătăţii a semnat cu managerul IUBCvT Târgu Mureş, dr. Mariana-Anişoara Ciorba

În cadrul festivităţii, ministrul Sănătăţii a semnat cu managerul IUBCvT Târgu Mureş, dr. Mariana-Anişoara Ciorba, contractul în valoare de 105.841.529,64 euro (fără TVA) pentru proiectul "Construire Centru Chirurgical Cardiovascular la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş".

De asemenea, Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, a semnat contractul în valoare de 82.939.073,64 euro (fără TVA) pentru extinderea pavilionului Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, prin construirea unei clădiri noi.

S-a mai semnat contractul de relocare şi modernizare a activităţii secţiei de oncologie şi înfiinţarea compartimentului de cardiologie intervenţională la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, în valoare de 47.092.679,72 euro (fără TVA), a fost semnat de Simona Diana Mârza, managerul instituţiei.

Un alt contract a fost semnat cu prof. dr. Claudia Diana Gherman, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, în valoare de 39.219.840,61 euro (fără TVA), pentru proiectul "Recompartimentare clădire existentă şi extindere cu un corp nou - Secţia clinică Neurochirurgie - Centru de Patologie Vasculo-Cerebrală şi Neurochirurgie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj".

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie 'George Emil Palade' din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei a arătat că prin PNRR, sistemul sanitar din România are şansa istorică de a accesa cele mai mari fonduri de investiţii din istoria sa.

"Universităţile de Medicină şi Farmacie din România, reunite în Alianţa Universitară - G6, sprijină acest demers de reformă a sistemului sanitar care are nevoie nu doar de investiţii, ci şi de resursa umană calificată. În mod direct, Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie 'George Emil Palade' din Târgu Mureş este, la rândul ei, beneficiara a două investiţii specifice importante din PNRR, pentru Spitalul Universitar: Unităţi de asistenţă medicală ambulatorie şi Echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale", a declarat profesor doctor Leonard Azamfirei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.