Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contractele tuturor angajaţilor pe perioada stării de urgenţă suspendate de FC Argeş

protv.ro
contract

Gruparea din Liga a II-a, FC Argeş a anunţat marţi că a decis suspendarea tuturor contractelor angajaţilor pe perioada stării de urgenţă cauzată de pandemia de COVID-19, urmând ca sportivii şi personalul angajat să primească 75 % din salariul mediu brut pe economie, conform ordonanţei 32 a Guvernului, potrivti Agerpres.

"Din cauza situaţiei create de pandemia de COVID-19 care a dus la sistarea totală a activităţii sportive, clubul FC Argeş a decis suspendarea contractelor pe durata perioadei stării de urgenţă.

Astfel, salariile vor fi plătite integral până la data de 24 martie 2020, urmând ca după această dată, sportivii şi personalul angajat al clubului să primească 75% din salariul mediu brut pe economie, conform Ordonanţei de Guvern nr.32/2020.

Nu suntem singura echipă din fotbalul românesc care a decis să reducă cheltuielile în această perioadă de inactivitate, măsuri similare fiind luate de mai multe cluburi de Liga I şi Liga II. Menţionăm că după ridicarea stării de urgenţă, salariile sportivilor şi personalului angajat vor fi achitate conform contractelor în vigoare.

Citește și: Avertismentul unui medic de la Matei Balș: 'Vârful pandemiei ar putea fi atins între Paște și 1 Mai, dar trei scenarii pot da toate calculele peste cap'

Ştim că este o perioadă grea pentru toţi cetăţenii acestei ţări, dar cu calm şi înţelegere, sunt sigur că vom depăşi aceste momente dificile" a declarat Mihai Foamete, preşedintele Comitetului Director al clubului FC Argeş, conform site-ului oficial.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă.

Statul va asigura angajaţilor şi sportivilor a căror activitate este afectată de criza pandemiei COVID-19 un venit minim de 75% din salariul aferent contractului individual de muncă sau contractului de activitate sportivă, plafonat la nivelul a 75% din câştigul salarial mediu brut pe economie, conform ordonanţei Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.