Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului Nădăşelu - Mihăieşti - Zimbor din autostrada Transilvania a fost semnat

protv.ro
contract

Contractul pentru proiectarea şi execuţia a 31 de kilometri pe sectoarele dintre Nădăşelu - Mihăieşti - Zimbor din autostrada Transilvania a fost semnat, marţi, la Cluj-Napoca, de către reprezentaţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastucturii Rutiere (CNAIR) şi ai companiei româneşti care a adjudecat licitaţia.

La eveniment au fost prezenţi premierul Ludovic Orban, europarlamentarul Daniel Buda, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, autorităţi locale şi judeţene, potrivit agerpres.ro.

Vezi și: Paradoxul din România care cu greu poate fi explicat: Avem mai mulți tineri decât vârstnici, dar pensionarii îi depăşesc pe salariaţi

Contractul vizează proiectarea şi execuţia sectoarelor de autostradă Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, Subsecţiunea 3A2: Nădăşelu - Mihăieşti (km 8+700-km 25+500) şi Subsecţiunea 3B1: Mihăieşti - Zimbor (km 0+000 - km 13+260)' .

"Am reuşit, în aceste aproape 11 luni de mandat al Guvernului Ludovic Orban să punem proiectul autostrăzii Transilvania pe o traiectorie ireversibilă, dând în trafic 25 de kilometri de autostradă - Biharia - Borş - Ienut - Cheţani, semnând contracte de proiectare şi execuţie pentru 110 kilometri de autostradă, cu cei 31 pe care-i vom semna astăzi, rămânând două tronsoane, între Poarta Sălajului - Zalău - Nuşfalău, cu tunelul Meseş, respectiv Suplacu de Barcău - Chiribiş, 67 de kilometri, pentru care procedurile sunt declanşate iar în luna noiembrie avem termen pentru depunerea ofertelor", a declarat Lucian Bode.

Citește și: Reacția Gabrielei Firea, după afirmația lui Nicușor Dan despre 'panarame': 'Sunt și voi fi mereu alături de toate femeile! Ele duc greul!'

Gabriel Budescu, coordonator al Direcţiei Tehnice din cadrul CNAIR, a precizat la rândul său că traseul autostrăzii Transilvania, de la Ungheni până la Borş, însumează 274 de kilometri, dintre care 97 de kilometri sunt recepţionaţi, respectiv 36% din traseu, în execuţie sunt 109 kilometri, respectiv 40% din traseu, şi ultimii 67 de kilometri în procedură de atribuire, însumând 25% din traseul obiectivului.

"Implementarea acestor secţiuni presupune o investiţie semnificativă, de 1,39 miliarde de lei, precum şi un volum însemnat de lucrări. Aici mă refer la cei peste şapte milioane metri cubi de săpătură, peste două milioane de metri cubi de umpluturi, peste 280.000 de tone de mixtură şi peste 28 de poduri, pasaje şi viaducte. Perioada de implementare a contractului este de 12 luni proiectarea şi 24 de luni execuţie şi o garanţie de cinci ani", a adăugat Gabriel Budescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.