Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contraofensiva pe front: Armata ucraineană creşte ritmul şi ocupă poziţii în provinciile Doneţk şi Zaporojie

rtve.es
contraofensiva

Armata ucraineană creşte ritmul contraofensivei şi ocupă poziţii în provinciile Doneţk şi Zaporojie

Trupele ucrainene încearcă să străpungă liniile defensive ruseşti pe o secţiune a frontului în regiunea Doneţk, unde soldaţii ucraineni au atacat în valuri pentru a ocupa noi poziţii în direcţia Mării Azov, potrivit unor surse ruse şi ucrainene, citate duminică de Reuters şi CNN, anunță Agerpres.

Vladimir Rogov, un oficial prorus instalat de Moscova în regiunea ucraineană parţial ocupată Zaporojie, situată la sud de Doneţk, a declarat că se dau lupte intense la sud de comuna Velika Novosilka, în provincia Doneţk, unde trupele ucrainene încearcă o străpungere a liniilor defensive ruseşti.

"Inamicul (ucrainean) a reuşit să pătrundă şi să ocupe o poziţie în partea de nord a (satului) Urojaine, după două săptămâni în care s-au dat cele mai grele şi sângeroase lupte pentru această aşezare", a precizat oficialul prorus, referindu-se la aceeaşi zonă a frontului despre care a vorbit anterior. El a mai menţionat că trupele ruse încă au controlul asupra părţii de sud a acelui sat şi a estimat că ţinta trupelor ucrainene pe acel segment al frontului este de a prelua controlul asupra unui oraş situat mai către sud, Staromlinivka.

În acest timp, Statul Major de la Kiev a anunţat că trupele ucrainene au obţinut un "succes parţial" pe sectorul de front din zona satului Robotine, în provincia Zaporojie, sector unde au loc de asemenea lupte intense de mai multe săptămâni. Imagini postate pe reţelele de socializare arată trupe ucrainene intrând în acest sat.

Dar în timp ce trupele ucrainene atacă în sud şi est, cele ruse sunt la rândul lor în ofensivă mai la nord, în zona oraşului Kupiansk din provincia Harkov, unde autorităţile ucrainene au dispus joi evacuarea obligatorie a populaţiei din acest oraş şi din toate localităţile învecinate.

Ucraina a lansat la începutul lunii iunie o contraofensivă în provinciile Doneţk şi Zaporojie, urmărind ca prim obiectiv străpungerea frontului în sud şi atingerea Mării Azov pentru a separa trupele ruse şi a le tăia coridorul terestru spre Crimeea. Armata ucraineană a recuperat mai multe sate şi ceva teritoriu în jurul oraşului în ruine Bahmut, cu preţul unor pierderi semnificative în efective şi echipamente, dar nu a reuşit până în prezent vreo înaintare majoră în faţa trupelor ruse care şi-au construit linii defensive puternice protejate de reţele de tranşee şi de câmpuri minate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.