Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contraofensiva ucraineană a început în forță! Recunoaște inclusiv Rusia: peste 70 de soldați ruși au murit

pulaski.pl
razboi ucraina

Armata rusă recunoaşte marţi moartea a 71 de militari ruşi în operaţiuni menite să respingă atacuri ucrainene pe tot frontul - în ultimele trei zile -, în contextul în care Rusia anunţă extrem de rar pierderi în rândul armatei, relatează AFP, informează News.ro.

”În total, 71 de militari au fost ucişi, iar (alţi) 210 au fost răniţi în rândul (...) forţelor angajate în respingerea atacului inamic”, anunţă într-un comunicat ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu.

"Au fost lovite 15 tancuri, nouă vehicule de luptă pentru infanterie, două mașini și nouă tunuri", a declarat șeful departamentului.

Cinci zone vizate

Forțele ruse au respins ofensivele repetate ucrainene de-a lungul liniei frontului în ultimele trei zile, a declarat marți ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu. Şoigu a spus că Ucraina a încercat să avanseze în şapte direcţii pe 5 iunie, dar tentativele ar fi fost respinse de forţele ruse, relatează Reuters, potrivit Rador. Sursa citată nu a putut verifica în mod independent afirmațiile privind situaţia de pe câmpul de luptă.

Americanii urmăresc desfășurarea

Cel mai important general american a declarat luni pentru CNN că, deși Ucraina este "foarte bine pregătită" pentru o contraofensivă împotriva Rusiei, este "prea devreme pentru a spune ce rezultate se vor produce". "Sunt într-un război care reprezintă o amenințare existențială pentru însăși supraviețuirea Ucrainei și care are o semnificație mai mare pentru restul lumii - pentru Europa, într-adevăr pentru Statele Unite, dar și pentru întreaga lume", a declarat președintele Statului Major Întrunit, Mark Milley, într-un interviu în exclusivitate cu Oren Liebermann din Normandia, Franța.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.