Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contraofensiva ucraineană, dată peste cap de distrugerea barajului? 'Nu va face decât să exacerbeze dorința noastră'

ucraina armata

Biroul lui Volodimir Zelenski a declarat că "subminarea" hidrocentralei de la Kahovka ar putea afecta planurile de contraofensivă a forțelor armate ale Ucrainei - dar "în principiu, acest lucru nu va face decât să exacerbeze dorința de a accelera de-ocupația".

"Aruncarea în aer" a barajului hidrocentralei kahovka ar putea face ajustări la planurile contraofensivei ucrainene, dar nu va face decât să întărească și mai mult dorința de a elibera teritoriile ocupate ale Ucrainei, a declarat Mykhailo Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, în cadrul emisiunii Breakfast Show, relatează Meduza. "Nu avem nicio opțiune să nu atacăm. Cred că ajustările [planurilor contraofensive] vor fi făcute în orice caz, dar ele sunt întotdeauna făcute în timpul acțiunilor la scară largă. Dar, în principiu, acest lucru nu va face decât să exacerbeze dorința de a accelera de-ocupația", a spus Podolyak.

La rândul său, secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, în urma unei ședințe de urgență a Consiliului național de securitate și apărare, a declarat că "nimic și nimeni, niciun rus nu va opri eliberarea Ucrainei, a cărei oră a venit".

Podolyak, ca și alți oficiali ucraineni, a acuzat Rusia că a aruncat în aer hidrocentrala. Potrivit datelor preliminare prezentate de consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, explozia a fost efectuată de Brigada 205 cazaci de pușcași motorizați din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Ce crede Ucraina

Potrivit lui Podolyak, Moscova a avut mai multe motive pentru acest lucru. În acest fel, autoritățile ruse încearcă să încetinească contraofensiva forțelor armate ale Ucrainei, să "intimideze" aliații occidentali ai Ucrainei și, de asemenea, să demonstreze societății ruse că trupele ruse țin inițiativa pe front.

În dimineața zilei de 6 iunie, a devenit cunoscut faptul că barajul hidrocentralei Kahovka a fost avariat și, se pare, continuă să se prăbușească. Părțile ruse și ucrainene s-au acuzat reciproc că au "aruncat în aer" stația. Așezările din aval de Nipru au început să se inunde. Localnicii sunt evacuați. Procuratura Generală a Ucrainei a lansat o anchetă în temeiul articolelor "ecocid" și "încălcarea legilor războiului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.