Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contre diplomatice între Israel și Turcia din cauza unui mesaj transmis de un fotbalist

bierensgroup.com
turcia

Un mesaj transmis de un fotbalist israelian care joacă în campionatul turcesc a stârnit contre diplomatice între Israel și Turcia, potrivit Sky News.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a acuzat Turcia că acționează ca „brațul executiv al Hamas”, după ce un fotbalist israelian care joacă în campionatul turcesc a fost reținut de autorități.

„Când pământul s-a cutremurat în Turcia în urmă cu mai puțin de un an, Israelul a fost prima țară care s-a ridicat și a oferit ajutorul care a salvat viețile multor cetățeni turci.

Reținerea scandaloasă a fotbalistului Shagiv Yehezkel este o expresie a ipocriziei și ingratitudinii. În acțiunile sale, Turcia servește ca braț executiv al Hamas”, a spus Gallant, făcând referire la cutremurul care a devastat Turcia și Siria anul trecut.

Turcia și președintele Tayyip Erdogan s-au opus vehement Israelului după începutul conflictului din Gaza. În plus, Erdogan a refuzat să numească Hamas organizație teroristă și a acuzat guvernul lui Benjamin Netanyahu de crime de război.

Fotbalistul Sagiv Jehezkel de la Antalyaspor a fost reținut pentru interogatoriu după ce și-a manifestat solidaritatea cu oamenii ținuți ostatici de Hamas în Gaza.

Jucătorul le-a spus polițiștilor că a cerut doar încetarea războiului, atunci când a afișat un bandaj pe încheietura mâinii cu cuvintele „100 de zile 7.10”, cu referire la atacurile din 7 octombrie.

Se pare că Jehezkel a fost eliberat, dar ar putea fi deportat în Israel, susțin surse din Turcia.

Fotbalistul israelian a fost suspendat și de Antalyaspor, clubul său din Turcia. Duminică, el a înscris pentru echipa sa în partida din Superliga Turciei cu Trabzonspor și apoi a arătat mesajul de pe mână. Jucătorul în vârstă de 28 de ani a acționat împotriva „valorilor naționale”, a declarat clubul Antalyaspor pe site-ul său oficial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.