Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONTRE în fața presei, în ședința de Guvern: Sorin Grindeanu s-a luat de ministrul Sănătății / VIDEO

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, miercuri, că a fost semnată demararea procedurii pentru achiziţionarea a 115.000 de vaccinuri împotriva rujeolei, context în care premierul Sorin Grindeanu i-a amintit acestuia că lipsa vaccinului menţionat în anumite judeţe nu este o problemă nouă şi l-a îndemnat să-i pună la muncă pe oamenii din minister.

"În zece judeţe am fost informat că am ajuns la fundul sacului, motiv pentru care ieri au fost demarate procedurile şi azi am semnat demararea procedurii pentru achiziţionarea de urgenţă a unui număr de 115.000 de doze de vaccin ROR. Continuă şi procedura de achiziţie pe acord-cadru de vaccin ROR", a afirmat Bodog, la începutul şedinţei de Guvern.

Citește și: Sclavă SEXUALĂ a 5 bărbați, GRAVIDĂ la 11 ani, și-a câștigat dreptatea la CEDO

În replică, premierul Sorin Grindeanu a arătat că lipsa stocurilor de vaccin în anumite judeţe nu e o problemă nouă şi i-a cerut ministrului de resort să evite astfel de situaţii.

"Inclusiv (...) în judeţul Caraş-Severin apăruse o problemă care mi-a fost semnalată când am fost acolo. V-aş ruga, mai ales pe aceste domenii să lucrăm preventiv, să nu aflăm peste noapte că nu avem anumite stocuri. V-aş ruga să-i puneţi la muncă pe cei din ministerul pe care îl gestionaţi astfel încât să evitaţi situaţii de acest tip. Asta e ceea ce îmi doresc să faceţi şi vă rog să o faceţi", a spus prim-ministrul.

Citește și: VIDEO 18 + Așa ceva NU S-A MAI VĂZUT: O femeie a rămas înțepenită în timp ce făcea SEX cu amantul / VIDEO

Pe de altă parte, ministrul Florian Bodog a anunţat că atât vaccinul hexavalent, cât şi cel tetravalent au ajuns în ţară conform calendarului programat.

"Acolo deja nu mai avem o problemă. Mai rămâne problema vaccinului hepatitic B pediatric. Am achiziţionat toate cantităţile disponibile pe piaţă de la toate firmele şi mai avem încă o ofertă din partea Guvernului norvegian (...) de 10.000 de doze care au venit ca urmare a activării procedurii europene de urgenţă", a susţinut ministrul Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.