Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contre în USR PLUS - Viceprimarul PLUS îi dă replica primarului USR al Bacăului: Stanciu Viziteu, acuzat de blat cu fostul primar Necula

stanciu viziteu ghinghes

Viceprimarul municipiului Bacău, Cristian Ghingheș (PLUS), îi răspunde primarului Lucian Daniel Stanciu Viziteu (USR), cel care l-a acuzat că nu și-a respectat atribuțiile, cuvântul dat băcăuanilor și cuvântul dat echipei din care face parte, motiv pentru care i-a retras toate atribuțiile. Ghingheș susține că, de fapt, motivul deciziei primarului este refuzul său de a demisiona. Stanciu Viziteu dorea să-l înlocuiască pe viceprimarul Ghingheș cu un reprezentant al Pro România, formațiune din care face parte fostul primarul al municipiului, Cosmin Necula.

„Cu părere de rău vă anunț că de astăzi sunt viceprimar nud. Fără nicio explicație, fără niciun reproș sau sancțiune adusă activității mele, fără nicio discuție prealabilă în coaliție sau în cadrul USR PLUS, primarul Bacăului mi-a retras atribuțiile.

Motivele din spatele dispoziției de astăzi a lui Lucian Daniel Stanciu Viziteu (pe care l-am ajutat în mod direct să ajungă primar toamna trecută) pot fi multe, le voi detalia pe larg în următoarele zile, dar cred că principalul este faptul că am refuzat să fac un pas în spate în beneficiul găștii lui Necula.

De câteva luni bune, primarul Bacăului pune presiune fie să îmi dau demisia, fie să fiu demis astfel încât să mă schimbe din funcția de viceprimar cu unul dintre oamenii de casă ai fostului primar trimis în judecată de DNA, asta în timp ce același fost primar a fost pus director interimar la Societatea de Servicii Publice Municipale (SSPM) despre care în campanie le spuneam cetățenilor că o desființăm.

Așa cum am anunțat și public, am refuzat să particip la acest joc profund neprincipial și acum trag ponoasele. Sunt foarte multe lucruri care s-au întâmplat și care au decurs din acest refuz, nu doar necolegiale la nivel intern, ci și împotriva angajamentelor luate în fața cetățenilor în îndeplinirea treburilor publice.

Ieri, primarul Stanciu Viziteu m-a întrebat pentru a nu știu câta oară dacă îmi dau demisia și am spus că nu. Habar nu aveam că era un ultimatum și că la capătul acestei întrebări se afla intenția de a-mi retrage atribuțiile pe considerente strict politice. Asta după ce la începutul mandatului mi-a delegat atribuții nediscutate inițial, căci în campanie discutasem foarte clar că mă voi ocupa de învâțământ, tineret, urbanism și mobilitate urbană, dar peste asta am trecut și mi-am făcut treaba indiferent de sarcinile delegate.

Totuși, chiar dacă primarul m-a lăsat temporar fără atribuții (să nu credeți că nu voi ataca în instanță dispoziția de astăzi și că este definitivă), îmi continui activitatea.

Astfel, îmi voi lua zilnic atribuțiile de la voi, de la cetățeni, de la băcăuanii care așteaptă mai mult decât angajări dubioase, reciclarea primarului trimis în judecată pentru corupție, contractele fără proceduri competiționale, burse plătite prea târziu sau bugete blocate pe argumente de genul "consilierii locali nu au voie să facă amendamente".

Nu voi mai putea semna, dar voi monitoriza proiectele, mă voi asigura că sesizările sunt luate în seamă și rezolvate și că inițiativele importante pe care le-am început vor fi duse la capăt. Suntem aici pentru comunitate, nu pentru noi și nici pentru partid sau pentru o camarilă sau alta - că unii au uitat asta odată ajunși în funcții, e problema lor. Eu îmi păstrez drumul”, precizează viceprimarul, într-o replică transmisă redacției STIRIPESURSE.RO.

Potrivit art. 152 alin. (5) din Codul Administrativ, „eliberarea din funcţie a viceprimarului se poate face de consiliul local, prin hotărâre adoptată, prin vot secret, cu majoritatea a două treimi din numărul consilierilor în funcţie, la propunerea temeinic motivată a primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor locali în funcţie”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.