Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contre între ministrul italian al turismului și primarul Veneției, după anunțul unei taxe pentru turiști

venetia

Conform declaraţiilor făcute luni de primarul Veneției, Luigi Brugnaro, valoarea taxei de vizitare a oraşului Veneţia ar putea fi de 3 euro. Taxa ar putea creşte la 6 euro începând de anul viitor, iar valoarea ei ar putea fi majorată până la 10 euro în perioadele în care în Veneţia sunt foarte mulţi turişti, informează Agerpres.

Citește și: Încă un tratat istoric de reducere a armamentului între SUA și Rusia ar putea lua sfârșit. Franța cheamă la dialog

Propunerea lansată recent de primarul Veneţiei, care vrea să îi oblice pe turişti să achite o taxă de intrare, este "inutilă şi dăunătoare", a declarat marţi ministrul italian al Turismului, Gian Marco Centinaio, transmite DPA. "Este o măsură inutilă şi dăunătoare. Vrem să devenim o ţară anti-turism?", a scris ministrul Gian Marco Centinaio pe contul său de Twitter, făcând referire la propunerea primarului Veneţiei.

Clienţii hotelurilor din Veneţia ar urma să fie scutiţi de la plata noii taxe, având în vedere că plătesc deja o taxă locală pentru şederea în acest oraş. Însă pentru a fi implementată, iniţiativa privind taxa pentru turiştii care intră în Veneţia trebuie să fie aprobată de consiliul local. În 2018, turismul mondial a stabilit un nou record de 1,4 miliarde turişti internaţionali, cu 6% mai mulţi decât în 2017, potrivit Organizaţiei Mondiale a Turismului. Însă această creştere explozivă a unui sector care în prezent a ajuns să reprezintă 10% din PIB-ul mondial şi care creşte mai rapid decât creşte economia mondială în ansamblu, este însoţită de mai mulţi ani de nemulţumirile în creştere care au apărut în mai multe destinaţii turistice de top, precum Barcelona în Spania sau Veneţia în Italia, ai căror locuitori au început să protesteze faţă de numărul mare de turişti.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.