Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controale de amploare la benzinării: Lanțul MOL, vizat în mod deosebit (surse)

pompa benzina

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că a activat încă de miercuri instituțiile de control, după creșterea nejustificată a prețurilor la carburanți, și a convocat o ședință în care să fie gestionate măsurile.

Potrivit unor surse oficiale, tocmai aglomerația de la pompe a generat o creștere a prețurilor, care nu a fost însă pe măsura temerilor. Lanțul de benzării MOL a avut cele mai mari creșteri, cu o medie de 1 leu/ litru. Celelalte lanțuri de benzinării au avut creșteri medii de 40 de bani/ litru. Acest lucru poate fi explicat de faptul că în Ungaria preţurile carburanţilor sunt plafonate, ceea e a condus la penurie.

Sursele oficiale precizează că benzinăriile MOL vor fi primele verificate. Instituțiile implicate în aceste controale, printre care ANPC și ANAF, se vor coordona pentru a acoperi întreaga piață.

Benzinăriile din toată țara au fost asaltate de şoferi, miercuri seara, speriaţi că preţul carburanţilor va depăşi 10 lei pe litru din această noapte, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public, traficul fiind dat peste cap din cauza cozilor imense de maşini. Pe reţelele de socializare au apărut poze cu şoferi care cumpărau carburanţi în pungi, damigene, containere şi butoaie.

Din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL înregistrează un deficit de carburanţi pe piaţa din România. Compania a anunţat însă că aprovizionarea cu petrol a Ungariei nu suferă întreruperi iar rezervele şi capacităţile de rafinare ale grupului sunt suficiente pentru a acoperi necesităţile ţării. Compania a adăugat că în pofida creşterii cererii este în măsură să îi deservească pe automobiliştii maghiari deoarece produce carburanţi la capacitate maximă. MOL nu a precizat nimic despre aprovizionarea benzinăriilor din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.