Începând de luni, 16 mai, și până la sfârșitul anului se va desfășura un Plan Național de Control privind prezența bacteriei E. Coli în carne și lapte.
Activitățile incluse în plan presupun prelevarea de probe din abatoare, supermarketuri, magazine alimentare, carmangerii, măcelării, restaurante, ferme, târguri / piețe agroalimentare și dozatoare de lapte.
Informația a fost făcută publică de Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, duminică, 15 mai. Cu doar o zi înainte, Ministerul Sănătății a anunțat existența a două două noi cazuri de copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU) în Argeș și Bacău. Bacteria E. coli este una dintre cauzele posibile ale SHU.
Existența unui control întins pe jumătate de an oferă ANSVSA "negare plauzibilă". Dacă / atunci când vor apărea noi cazuri, Agenția va putea să spună că desfășoară în permanență controale la nivel național.
Comentează