Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Control anti-doping - Doi jucători ai echipei RB Salzburg, suspendaţi pentru trei luni

www.satuharapan.com
dopaj, doping

Doi jucători ai echipei de fotbal RB Salzburg şi ai selecţionatei Mali, mijlocaşul Mohamed Camara şi atacantul Sekou Koita, au fost suspendaţi pentru trei luni după ce au fost depistaţi pozitiv cu ocazia unui control antidoping efectuat de UEFA pe 22 noiembrie, a anunţat clubul austriac, citat de AFP.

"UEFA a estimat că nu a existat intenţia de a se încălca regulamentul antidoping, dar acesta stipulează că fiecare jucător are responsabilitatea de a se asigura că nu ingerează substanţe interzise", a explicat RB Salzburg.

"Suspendarea intră în vigoare imediat şi acoperă competiţiile la nivel de club şi internaţionale", se precizează în comunicatul dat publicităţii joi, cu puţin timp înaintea partidei pe care austriecii au pierdut-o pe teren propriu în faţa spaniolilor de la Villarreal (0-2), în prima manşă a optimilor de finală ale Europa League.

Cei doi fotbalişti, ambii în vârstă de 21 ani, susţin că personalul medical care lucrează pentru echipa naţională a statului Mali le-a administrat medicamente împotriva răului de altitudine, înaintea unui meci din preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni. Este vorba de partida împotriva Namibiei, disputată pe 17 noiembrie în capitala namibiană Windhoek, la o altitudine de circa 1.700 m, în urma căreia Mali a obţinut calificarea la turneul final al CAN.

"Acest medic a fost suspendat de federaţia maliană de fotbal", a precizat gruparea austriacă. "Suntem mulţumiţi că s-a făcut lumină în acest caz", a afirmat preşedintele clubului austriac, Stephan Reiter, regretând însă "pierderea sportivă serioasă" pe care o reprezintă această suspendare.

Într-o scrisoare postată pe Twitter, Sekou Koita a afirmat că este "trist" dar "uşurat după ce a văzut că UEFA a înţeles şi a luat în considerare toate elementele dosarului". El i-a sfătuit, totodată, pe tinerii jucători "să fie extrem de atenţi faţă de produsele distribuite de staff-urile medicale".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.