Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Control la nivel national pentru a vedea cat de prezenta este bacteria E. coli in carne si lactate

carne

Incepand de luni si pana la sfarsitul anului, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor va desfasura un plan de control national pentru determinarea prevalentei Escherichia Coli, informeaza un comunicat ANSVSA.

Probele vor fi prelevate de pe suprafata carcaselor de bovine si ovine, din carnea proaspata de bovine si ovine, din carnea tocata si carnea preparata si din laptele crud si produsele din lapte crud.

Activitatile incluse in acest plan presupun prelevarea de probe din unitati de abatorizare, supermarketuri, magazine alimentare, carmangerii, macelarii, restaurante, ferme, targuri si piete agroalimentare si dozatoare de lapte.
Toate probele recoltate in cadrul actiunilor prevazute in acest Plan vor fi transmise Institutului de Igiena si Sanatatea Publica Veterinara pentru a fi analizate. Costurile acestor analize vor fi suportate din bugetul ANSVSA.
Decizia presedintelui ANSVSA a fost luata pe baza unei analize de risc, elaborata si finalizata recent de catre specialistii Autoritatii. Un argument in plus il constituie si apropierea sezonului estival, atunci cand pe litoral sau in alte zone de interes turistic din tara va creste rulajul de marfa al unitatilor din industria alimentara si afluxul de turisti  aflati in concediu si copii aflati in vacanta, in tabere scolare, se spune in comunicatul Autoritatii.
ANSVSA va face public, sapamanal, rezultatele analizelor pentru probele prelevate in cadrul acestui Plan National de Control.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.