Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controversă în America: Omul care a șocat SUA cu declarațiile sale despre Trump și Obama, a fost găsit mort

trump obama

Un scriitor care a devenit faimos pentru că a distribuit ştiri false în campania electorală din 2016, din SUA, şi care susţinea că este motivul pentru care Donald Trump a devenit preşedintele SUA, a murit la vârsta de 38 de ani, relatează BBC News.

Paul Horner a fost găsit mort în patul său din Laveen, Arizona, pe 18 septembrie. El ar fi murit în urma unei supradoze de droguri, potrivit News.ro.

Citește și: Celebrul personaj Hugh Hefner, fondatorul Playboy, s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani

Homer, care a publicat articole false pe Facebook şi pe site-urile pe care le-a înfiinţat, susţine că Donald Trump îi datorează victoria.

Ştirile false au reprezentat o sursă importantă de îngrijorare în timpul şi după campania prezidenţială din SUA. Intensficiarea acestui fenoment a fost influenţat, potrivit unor analişti, rezultatul votului.

Printre invenţiile lui Horner s-a numărat teoria că preşedintele Barack Obama este atât homosexual, cât şi musulman radical.

Citește și: SUA - semnal fără echivoc pentru Dragnea și Iohannis

Fiul lui Trump, Eric, şi managerul de campanie Corey Lewandowski, au publicat una dintre ştirile false ale lui Horner, potrivit cărora manifestanţi au fost plătiţi cu 3.000 de dolari pentru a protesta faţă de candidatul republican.

Multe dintre site-urile lui Horner, precum newsexaminer.net, aveau nume care sugerau că sunt legitime, dar jurnalistul susţinea că este vorba numai de “satiră politică”. “Este mult umor şi multă comedie”, a spus el în decembrie, pentru CNN. “Încerc să educ oamenii. Văd lucrurile greşite în societate, care nu îmi plac, şi ţinte diferite”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.