Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controversă la CM de haltere după ce o sportivă transgender din Noua Zeelandă a fost medaliată cu argint

www.romaniatv.net
haltere

Laurel Hubbard, din Noua Zeelandă, sportivă transgender, a câştigat medalia de argint la Campionatele Mondiale de Haltere de la Anaheim, însă antrenorii adversarelor sale consideră că aceasta a avut un avantaj deoarece înainte a fost bărbat, informează Reuters.

Laurel Hubbard, în vârstă de 39 de ani, se numea Gavin Hubbard până în urmă cu patru ani şi concura la nivel naţional ca bărbat. Ea a participat la CM de la Anaheim şi a reuşit să ocupe locul doi, după americanca Sarah Robles şi înaintea egiptencei Shaimaa Khalaf, anunță News.ro.

Citește și: Covaliu: Sunt sigur că Simona Halep va ajunge să câştige şi un turneu de Grand Slam şi că va participa la Jocurile Olimpice

Hubbard a adus prima medalie din istorie pentru Noua Zeelandă şi a refuzat să participe la conferinţa de presă de după concurs.

“A stat deoparte pentru că probabil este stânjenită", a declarat Tim Swords, antrenorul lui Robles.

“Nu au existat controverse între sportive privind prezenţa ei, dar au fost discuţii între antrenori. Când Sarah s-a impus, toată lumea a venit să ne felicite, nimeni nu-şi dorea să câştige Hubbard", a mai spus Swords.

Mohamed Hosnytaha, antrenorul medaliatei cu bronz, a declarat că nu a fost de acord cu prezenţa lui Hubbard în competiţie: "Nu suntem de acord, totuşi vorbim de cineva care a fost bărbat atât de mult timp, care are hormoni diferiţi, sentimente diferite".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.