Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONTROVERSĂ: Noi dezăluiri despre relația dintre șefa DNA și procurorul general

Augustin Lazăr

La șase luni de la precedentele discuții despre o presupusă relație între familia Laurei Codruța Kovesi și procurorul general al României, Augustin Lazăr, apar noi detalii care indică faptul că, în ciuda dezminților date de șefa DNA, cei doi procurori au avut o relație apropiată.

Vezi și: Președintele CSM, veste BUNĂ pentru Iohannis privind acuzațiile de plagiat în cazul lui Kovesi

Jurnalista Emilia Șercan, autoarea unor anchete prin care s-au dezvăluit mai multe suspiciuni de plagiat în cazul unor demnitari, a descoperit un indiciu important că Laura Codruța Kovesi și Augustin Lazăr au avut o relație apropiată.

„Acuzaţiile lui Sebastian Ghiţă trebuie verificate de Parchetul General, condus de Augustin Lazăr. În anul 2003, Laura Codruţa Kovesi, pe atunci procuror-şef birou la Parchetul pe lângă Tribunalul Sibiu, publica un articol în numărul 7/2003 al Revistei Dreptul, în două părţi, împreună cu Augustin Lazăr, pe atunci procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Atenţie, nu era un articol scris în comun, ci un articol, cu aceeaşi tema, semnat separat de Kovesi şi Lazăr, dar publicat sub acelaşi titlu. În momentul numirii lui Augustin Lazăr că procuror general, Laura Codruţa Kovesi a respins informaţiile apărute în presă privind o relaţie de amiciţie între tatăl ei, procurorul Ioan Lascu, şi Lazăr. Totuşi, cu 13 ani înainte, ea însăşi semna un articol într-o revistă de specialitate împreună cu Augustin Lazăr”, scrie jurnalista pe Facebook.

Articolul la care face referire Emilia Șercan este intitulat „Accesul și supravegherea sistemelor de telecomunicații sau informatice. Mijloace de probă” și fiecare procuror semnează o parte a articolului: „I. Laura-Codruța Kovesi II. Augustin Lazăr”.

Vezi și: Relația Kovesi - Ghiță EXPLODEAZĂ: 'Se ducea la el acasă!'

La începutul lunii aprilie, în momentul numirii lui Augustin Lazăr la șefia Parchetului General, au apărut discuții despre relația acestuia cu familia șefei DNA sau chiar cu Raluca Prună și Iohannis. Jurnalistul Dan Tăpălagă scria, pe 1 aprilie: „Procurorul Lazăr mai are însă o calitate care i-a sporit din câte se pare în mod semnificativ şansele de a fi propus. Este arhicunoscută relaţia lui de mare amiciţie cu procurorul Ioan Lascu, tatăl Laurei Codruţa Kovesi. Privită şi din perspectiva relaţiei de familie, şefei DNA îi convine să-l aibă la Parchetul General pe amicul tatălui ei decât un şef că Olaru, cu alte dependenţe în sistem.”

Kovesi a reacționat însă rapid și a negat o astfel de relație. „Nu am treabă cu nici un candidat. Aţi scris că suntem prieteni. Nu e aşa. N-am vorbit cu Lazăr din 2012. Am lucrat cu toţi cei 4 candidaţi în cei 20 de ani de carieră şi am doar relaţii profesionale cu colegii participanţi la procedura. Nici unul din candidaţi nu are relaţii personale cu membri ai familiei mele”, spune șefa DNA la momentul respectiv.

Vezi și: SURSE - Răzbunarea lui Liviu Dragnea: a tunat în interiorul PSD

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.