Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONTROVERSĂ: un deputat PSD cere PUBLICAREA schemei de tratament anticoronavirus, ca românii să se poată trata singur

PSD sigla

Deputatul PSD Ioan Mang solicită specialiştilor medicali, Colegiului Naţional al Medicilor, să formuleze protocoale pentru tratamentul COVID-19 acasă, de la primele simptome, astfel încât populaţia să fie ajutată să se trateze pentru a nu se ajunge la cazuri grave.

"Eu sunt inginer şi de aceea solicit specialiştilor medicali, Colegiului Naţional al Medicilor, să formuleze protocoale pentru tratamentul bolii COVID acasă, de la primele simptome, din primele zile, cu medicamente care să se găsească în farmacii, care să fie date pe reţetă de către medicii de familie sau cei specialişti. Ca să nu se mai umple spitalele cu cazuri grave, dacă se pot trata din primele zile. Sănătatea este, până la urmă, o responsabilitate personală, dar oamenii trebuie informaţi. Decizia de a urma un tratament sau altul, de a se vaccina, este libertatea fiecăruia, şi acest drept trebuie respectat", a declarat miercuri Ioan Mang.

Deputatul a subliniat că oamenii trebuie să fie mai bine informaţi despre simptome şi modul corect de tratament, astfel încât, avizaţi, cu ajutorul medicului de familie, să ia măsuri urgente şi să găsească în farmacii medicamentele antivirale care sunt recomandate pentru primele zile de boală.

"Noi, PSD-ul, solicităm o informare mai accentuată, masivă, aş spune, a populaţiei privind simptomele şi modalitatea de tratament," a afirmat Ioan Mang.

PSD a anunţat că organizează, de joi, 28 octombrie, o serie de consultări cu societatea civilă, cu reprezentanţii sectoarelor afectate de pandemie, în vederea identificării soluţiilor pentru depăşirea crizei sanitare în care se află România. Discuţiile vor avea loc în sistem hibrid, cu prezenţă atât la sediul central al partidului, cât şi online.

Potrivit unui comunicat, PSD consideră că restricţiile haotice şi impredictibile impuse până acum de autorităţi, fără consultarea celor vizaţi, nu pot rezolva problemele deosebit de grave provocate de actuala pandemie. În opinia PSD, este nevoie de un plan coerent şi predictibil, urgent, acceptat de reprezentanţii sectoarelor afectate, cu scopul depăşirii actualului val al pandemiei şi al revenirii cât mai rapide la normalitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.