Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controversat miliardar german, care și-ar fi înscenat moartea într-o dispariție în Alpi, văzut bine-mersi în Rusia

captura twitter
christian haub rusia

Miliardarul german dispărut în Alpi, și-ar fi înscenat moartea și ar fi fugit în Rusia. Fostul șef al holdingului german Tengelmann (include OBI, Kaiser's) Karl-Erivan Haub a dispărut în aprilie 2018, când se afla în vacanță în stațiunea Zermatt din Alpi. La început, miliardarul a fost declarat dispărut, iar în 2021, tribunalul din Köln l-a recunoscut mort. După dispariția lui Karl Haub, grupul Tengelmann a fost administrat de fratele său mai mic, Christian.

 

De atunci, presa germană a prezentat informații care pun la îndoială moartea miliardarului. Dispariția lui Haub este investigată de jurnalista RTL Liv von Boetticher, care a depus acum o plângere la procuratura din Köln, după ce a primit imagini de la camerele de supraveghere, pe care un bărbat care seamănă cu Haub a fost văzut la Moscova în februarie 2021. Analiza biometrică a confirmat identitatea omului de afaceri dispărut cu o probabilitate de 90%.

În mai 2023, o echipă RTL a depus o plângere penală împotriva lui Christian Haub, fratele lui Karl-Erivan. Acuzația: acesta ar fi făcut o declarație falsă în care a declarat că nu avea nicio dovadă că fratele său mai era în viață.

Analiza convorbirilor telefonice ale omului de afaceri a arătat că acesta făcea apeluri regulate în Rusia începând cu martie 2018. Deosebit de notabile au fost convorbirile cu o femeie care, potrivit jurnaliștilor, avea legături cu FSB. În plus, Haub și această femeie au ajuns în mod repetat în aceleași orașe.

Jurnaliștii nemți s-au luptat să arate că Haub trăiește

 

Noile dovezi obținute de jurnaliști indică faptul că este posibil ca Karl-Erivan Haub să își fi înscenat dispariția și că unii membri ai familiei sale știau despre acest lucru, a declarat Liv von Boetticher. „Timp de trei ani am efectuat cercetări intense în legătură cu dispariția misterioasă a lui Karl-Erivan Haub. Există dovezi solide că este posibil ca acesta să își fi provocat în mod deliberat dispariția și că cel puțin unii membri ai familiei sale erau conștienți de acest lucru și, împotriva bunului lor simț, au ascuns acest lucru de tribunalul districtual din Köln și de public“, a povestit jurnalista într-un interviu.

Ea a arătat că deține imagini, care i-ar fi fost trimise lui Christian Haub și care îl arătau pe 'defunctul' său frate în Rusia. „În toamna anului 2022, împreună cu un avocat, am avut acces, pe surse, la fotografii care l-ar fi arătat pe Karl-Erivan Haub la Moscova în februarie 2021. După știința mea, aceste fotografii au fost obținute în numele lui Christian Haub și a doi investigatori interni care lucrează pentru el de către o companie israeliano-americană care a căutat în sistemul de supraveghere biometrică din Moscova imagini cu Karl-Erivan Haub. După știința mea, aceste fotografii au fost la dispoziția lui Christian Haub - în momentul în care acesta a declarat într-o declarație sub jurământ la Tribunalul Districtual din Köln, în mai 2021, că nu avea "nicio dovadă fiabilă" că fratele său mai era în viață“.

Magnatul Haub, legături de afaceri vechi cu Rusia

 

Jurnaliștii germani de la RTL îl acuză pe Christian Haub că a făcut o declarație falsă sub jurământ, în mai 2021, în care a declarat că "nu avea niciun indiciu că fratele său ar mai fi în viață". Printre altele, această declarație a contribuit la faptul că Karl-Erivan Haub a fost declarat oficial mort.

Potrivit jurnaliștilor germani, urmele care duc spre Rusia au apărut la scurt timp după dispariție. Printre altele, a existat o presupusă amantă a lui Karl-Erivan Haub, cu care acesta fusese în contact telefonic frecvent înainte de dispariție și care avea legături cu serviciul rus de informații interne FSB. Pe această bază, anchetatorii interni și agențiile special însărcinate din Rusia au lansat o investigație. Există un protocol care arată că anchetatorii bănuiau că Haub se află în Rusia și au declarat, de asemenea, că ar putea obține o fotografie a acestuia pentru 100.000 de euro. O agenție internațională a fost însărcinată să intre în sistemul de supraveghere biometrică din Moscova și să folosească aceste date pentru a-l căuta pe Karl-Erivan Haub.

Motivul pentru care Karl-Erivan Haub ar fi plecat în Rusia poate izvorî din legăturile sale de afaceri cu cu această țară. „S-a dovedit că Karl-Erivan Haub a făcut afaceri cu jucători dubioși din economia rusă. Vorbim despre proprietarii unei bănci care a jucat un rol cheie în așa-numita "spălătorie rusească", marele scandal de spălare de bani din anii 2010. Bănuiala noastră este că afacerile cu Rusia sau cu parteneri de afaceri ruși l-ar fi putut pune pe Karl-Erivan în dificultate în lumea occidentală. FBI și CIA au fost la fața locului în Zermatt după dispariția lui Karl-Erivan Haub și se pare că și-au adunat propriile informații acolo“, au mai spus jurnalițtii nemți, citați de capital.de.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.