Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controversata aplicaţie Instagram Kids a fost oprită de Facebook

Instagram
Instagram

Facebook întrerupe planurile pentru controversata aplicaţie Instagram Kids, dedicată minorilor cu vârste de până la 13 ani, deşi şeful Instagram, Adam Mosseri, consideră că lansarea unei astfel de platforme este „un lucru potrivit de făcut”.

Informaţii despre proiectul Instagram Kids au apărut anul acesta şi el a fost rapid respins de mai multe voci. Între critici s-au numărat şi peste 40 de procurori statali care au îndemnat Facebook să renunţe la proiect, trăgând un semnal de alarmă cu privire la modul în care copiii pot fi afectaţi de social media.

Decizia de a suspenda Instagram Kids vine cu trei zile înaintea audierii cu tema „Protecting Kids Online: Facebook, Instagram, and Mental Health Harms” într-o comisie a Camerei Reprezentanţilor, la care Antigone Davis, director Facebook pe probleme de siguranţă, urmează să susţină o declaraţie, scrie news.ro.

Mosseri a scris luni, într-un articol publicat pe blog, că probabil criticii Instagram Kids vor interpreta suspendarea dezvoltării aplicaţiei ca „o recunoaştere a faptului că proiectul este o idee proastă”.

„Nu este cazul. Realitatea este că deja copiii sunt online şi credem că să dezvoltăm experienţe potrivite vârstei lor, concepute special pentru ei este mult mai bine pentru părinţi decât ce se întâmplă acum”.

Publicul ţintă pentru Instagram Kids este reprezentat de copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani, care vor avea nevoie de permisiunea părinţilor pentru a accesa platforma. Aplicaţia nu va afişa reclame şi va avea filtre pentru conţinut şi funcţii adecvate vârstei.

Mosseri a mai scris că această pauza va oferi companiei timp să lucreze cu părinţi, experţi şi factori decizionali, „să demonstrăm valoarea şi importanţa acestui proiect pentru adolescenţii mai tineri aflaţi online azi”.

Luna aceasta, Wall Street Journal a publicat un raport care citează un studiu realizat de Instagram în 2020 ce arăta că este „toxic” pentru adolescente. Spre exemplu, 32% dintre fete au spus că, dacă se simţeau nemulţumite de corpul lor, Instagram le-a făcut să se simtă şi mai rău. Studiul a fost realizat în martie 2020 şi a fost partajat pe intranetul Facebook.

Conducerea Facebook a respins informaţiile publicate de WSJ, ca scoase din context, iar recent Mosseri a spus că rivali ca YouTube şi TikTok au în plan să creeze versiuni ale aplicaţiilor lor pentru copii cu vârste de până la 13 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.