Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controversatul afacerist Vlad Plahotniuc: 'Am votat geopragmatic, nu geopolitic'

Vlad Plahotniuc

Controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat din Republica Moldova (PDM), a declarat că la scrutinul prezidenţial de duminică a votat 'geopragmatic, nu geopolitic'.

"Am votat pentru candidatul care nu are nevoie de sprijinul meu. Am votat geopragmatic, nu geopolitic, am votat aşa cum unii nu pot înţelege de ce aş vota. Am votat aşa cum sunt, nu aşa cum cred unii că sunt. Dacă nu aţi înţeles cum am votat, înseamnă că sunteţi printre cei care au urmărit doar ştirile despre mine, nu şi ştirile cu mine", a scris influentul politician pe pagina sa de Facebook, după ce a votat departe de camerele de filmat ale jurnaliştilor la Chişinău, potrivit Unimedia.info.

Candidatul PDM la alegeri, Marian Lupu, şi-a anunţat la mijlocul acestei săptămâni retragerea din cursa prezidenţială, spunând că o susţine pe Maia Sandu, candidatul unic proeuropean al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) şi Partidului Liberal Democrat (PLDM).

Maia Sandu a respins însă sprijinul liderului PDM, spunând că este vorba de un "măr otrăvit oferit de Plahotniuc".

Vlad Plahotniuc este un controversat om de afaceri şi prim-vicepreşedinte al PDM, fiind considerat drept cel mai influent politician din Republica Moldova şi artizanul actualei coaliţii de guvernământ construite în jurul Partidului Democrat.

"Sper că mulţi alţi cetăţeni au votat sau vor vota la fel ca mine, iar împreună cu viitorul preşedinte vom construi un viitor mai bun pentru ţară. Ne vedem în turul doi - mai înţelepţi, mai conştienţi de fiecare vot şi poate mai interesaţi de Moldova decât de teme false de campanie", a mai scris Vladimir Plahotniuc pe pagina sa de Facebook.

Cetăţenii Republicii Moldova votează duminică în primul tur al alegerilor prezidenţiale, pe fondul unei nemulţumiri profunde faţă de clasa politică, inclusiv faţă de liderii proeuropeni care au condus ţara în ultimii ani, şi a lipsei de încredere într-un viitor mai bun, după scandalurile de corupţie care au culminat cu furtul unui miliard de dolari din bănci.

Favoriţii în sondaje sunt Igor Dodon, liderul prorus al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), şi Maia Sandu, candidatul unic proeuropean al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) şi Partidului Liberal Democrat (PLDM).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.