Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONTROVERSATUL ambasador al SUA în Germania A DEMISIONAT

Richard Grenell

Richard Grenell a demisionat din funcţia de ambasador al SUA în Germania, a anunţat marţi Joseph Giordono-Scholz, purtătorul de cuvânt al reprezentanţei diplomatice americane de la Berlin, transmit AFP şi dpa.

''Ambasadorul Grenell a demisionat din postul său la 1 iunie'', a indicat Joseph Giordono-Scholz, care a adăugat că Robin Quinville, adjunctul lui Richard Grenell, va asigura interimatul până când preşedintele american Donald Trump va numi un titular în postul de ambasador.

Citește și: Emilia Șercan pune tunurile pe Guvernul Orban: ‘Numire ilegală girată de miniștrii Vela și Bode’

Grenell rămâne însă emisar special al preşedintelui SUA pentru dialogul Serbia-Kosovo, a precizat Giordono-Scholz.

În vârstă de 53 de ani, Richard Grenell, fost purtător de cuvânt al SUA la Naţiunile Unite, ocupa postul de ambasador la Berlin din aprilie 2018.

Citește și: Tudorel Toader îi toarnă pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă: În acel moment mi-am semnat plecarea din Guvern

În luna februarie, Donald Trump i-a încredinţat lui Grenell conducerea comunităţii de informaţii din SUA, scrie agerpres.ro.

Încă de la sosirea sa în Germania, el s-a distins prin luările de poziţie ferme, mai ales prin intermediul reţelei Twitter, pe care a utilizat-o masiv, la fel ca liderul de la Casa Albă.

Citește și: Ludovic Orban a promis! Domeniul sănătății va avea parte de mutări importante

Grenell a ameninţat cu sancţiuni guvernul şi companiile germane, în diferite dosare. El a acuzat Berlinul că nu îşi îndeplineşte partea sa de obligaţii în cadrul politicii NATO de descurajare nucleară, iar misiunea diplomatică americană a dat publicităţii o declaraţie ce reamintea Berlinului că a promis să contribuie la capacităţile NATO.

Un alt subiect asupra căruia diplomatul american s-a pronunţat tranşant a fost integrarea echipamentului chinez Huawei în dezvoltarea viitoarei tehnologii 5G.

Citește și: Emilia Șercan pune tunurile pe Guvernul Orban: ‘Numire ilegală girată de miniștrii Vela și Bode’

De asemenea, la scurt timp după sosirea sa în postul de la Berlin el a cerut o retragere a companiilor germane din Iran.

Deputaţi germani din partidul Die Linke au ajuns chiar să solicite o dezbatere parlamentară privind o eventuală expulzare a ambasadorului Richard Grenell, acuzat de amestec în afacerile interne ale Germaniei.

Citește și: Tudorel Toader îi toarnă pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă: În acel moment mi-am semnat plecarea din Guvern .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.