Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controversatul consilier al lui Trump pentru COVID-19 a demisionat! Colegii de la propria sa universitate i-au salutat gestul

exit demisie

Controversatul consilier special al președintelui SUA Donald Trump pentru coronavirus, Scott Atlas, a demisionat, anunță BBC, conform Mediafax.

Mulțumind lui Trump pentru onoarea de a sluji poporului american, dr. Atlas a spus că „s-a bazat întotdeauna pe cele mai recente dovezi științifice, fără nicio considerație sau influență politică”.

În timpul celor patru luni în care a jucat acest rol, Atlas a pus sub semnul întrebării necesitatea măștilor și a altor măsuri pentru controlul pandemiei.

La mulți ani, România! Semnificațiile și istoria datei de 1 Decembrie

De asemenea, a avut dispute în mod repetat cu ceilalți membri ai grupului de lucru pentru coronavirus. Pe lângă faptul că a pus la îndoială utilitatea măștilor, s-a pronunțat împotriva restricțiilor și a promovat ideea imunității colective.

Experți în sănătate publică, cum ar fi Dr. Anthony Fauci și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), l-au acuzat pe Dr. Atlas că i-a oferit președintelui Trump informații false și înșelătoare despre răspândirea virusului.

Colegii de la propria sa universitate l-au criticat cu tărie pentru că a promovat o viziune asupra Covid-19 în contradicție cu știința medicală. Ei i-au salutat demisia, spunând că a fost „mult întârziată și subliniază triumful științei și adevărului asupra falsității și dezinformării”.

În scrisoarea sa de demisie, rezentată de Fox News, doctorul Atlas a spus că sfatul său „s-a concentrat întotdeauna pe minimizarea tuturor daunelor provocate atât de pandemie, cât și de politicile structurale în sine, în special pentru clasa muncitoare și săraci”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.