Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controversatul influencer Andrew Tate a fost interzis pe Facebook și Instagram: Fostul kickboxer este acuzat de misoginism și violență

Meta
Meta Facebook

Controversatul influencer Andrew Tate a fost interzis de pe Facebook și Instagram pentru că a încălcat politicile privind persoanele periculoase, a anunțat Meta. Decizia a fost salutată de diverse grupuri care susțin că Tate „reprezintă o amenințare reală” pentru tineri, potrivit Sky News.

Conturile oficiale ale lui Andrew Tate au fost eliminate de pe platformele de socializare, iar acesta nu va avea voie să creeze altele noi, a transmis Meta, conform Mediafax.

Kick-boxerul a devenit celebru în 2016, după ce a apărut la reality show-ul Big Brother, fiind eliminat din emisiune după ce a apărut online un videoclip în care părea că atacă o femeie cu o curea.

El a susținut totuși că acel clip a fost editat.

De atunci, el a căpătat și mai multă notorietate online pentru comentariile sale scandaloase și ofensatoare, inclusiv unele în care sugera că femeile „poartă o anumită responsabilitate” pentru că sunt agresate.

Înainte ca contul său de Instagram să fie eliminat, el adunase peste patru milioane de urmăritori.

Multimilionarul conduce, de asemenea, o schemă piramidală online numită Hustlers University, care pretinde că îi învață pe oameni cum să facă bani.

Clipurile cu și despre Andrew Tate au devenit, de asemenea, populare atât pe YouTube, cât și pe TikTok, videoclipurile care folosesc un hashtag cu numele său au fost vizualizate de peste 13 miliarde de ori numai pe TikTok.

Cu toate acestea, el nu are un cont oficial pe TikTok, un purtător de cuvânt al platformei spunând: „Misoginismul este o ideologie plină de ură care nu este tolerată pe TikTok. Eliminăm videoclipuri și conturi violente de săptămâni întregi și salutăm vestea că și alte platforme iau măsuri împotriva acestui individ”.

Mai multe grupuri l-au criticat pe Tate pentru opiniile sale și au avertizat că reprezintă un pericol pentru tinerii și băieții care îi văd conținutul online. Răspunzând la vestea interzicerii sale, organizația caritabilă pentru siguranța femeilor Refuge a declarat că Meta a luat „decizia corectă”.

„Aceasta este genul de acțiune decisivă necesară pentru a aborda radicalizarea online a tinerilor bărbați către o viziune misogină și violentă asupra lumii”, a declarat Ruth Davison, directorul executiv al organizației.

Grupul de campanie Hope Not Hate l-a descris pe Tate ca fiind o „amenințare pentru tineri” și a salutat acțiunea „rapidă” a Meta.

Dar Centrul pentru combaterea urii digitale a declarat că „mai sunt multe de făcut”.

„Tate își încurajează adepții să posteze videoclipurile sale folosind propriile conturi și să facă un link către site-ul său”, a declarat directorul executiv al organizației, Imran Ahmed.

„Conturile continuă să pompeze clipuri cu Tate ca parte a schemei piramidale a Universității Hustlers. YouTube este plin de videoclipuri care fac acest lucru și au făcut ca Google să obțină milioane de dolari din venituri din publicitate”, a adăugat el.

„Meta ar trebui acum să meargă mai departe și să se asigure că alte persoane care postează videoclipuri care îl conțin pe Tate sunt sancționate pentru încălcarea standardelor comunitare privind ura și să interzică postarea de linkuri către site-ul său, care conține materiale concepute pentru a radicaliza tinerii”.

Andrew Tate nu a răspuns public la interdicții, deși a fost contactat de către Sky News.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.