Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controversatul Rodrigo Duterte spune că va continua UCIDEREA traficanților de droguri: Aproape 20.000 de oameni au fost împușcați, în ultimii 2 ani

duterte

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a promis luni că va continua războiul "rece şi neobosit" împotriva drogurilor, soldat până în prezent cu mii de morţi, declaraţie făcută în discursul său anual despre starea naţiunii, în timpul căruia în capitala Manila s-a desfăşurat paşnic un marş împotriva "virajului dictatorial" şi abuzurilor de putere ale controversatului preşedinte, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

În cei doi ani de când Duterte a preluat puterea, peste 4.500 de suspecţi traficanţi de droguri şi consumatori de droguri au fost ucişi, potrivit autorităţilor alte mii de persoane fiind ucise în răfuielile armate dintre grupuri infracţionale rivale. Unele organizaţii de apărare a drepturilor avansează însă cifre de peste 20.000 de victime comise într-o impunitate totală, scrie agerpres.ro.

Citește și: Radu Banciu s-a DEZLĂNŢUIT: Pe cine vede şef la DNA în locul lui Kovesi – Tudorel Toader şi Liviu Dragnea, DESFIINŢAŢI

Poliţia filipineză a negat acuzaţiile formulate de grupuri de apărare de drepturilor omului sau de criticii campaniei antidrog, conform cărora o parte dintre cei ucişi ar fi fost victime ale unor execuţii sumare, autorităţile afirmând că a fost necesară folosirea forţei împotriva suspecţilor înarmaţi care s-au împotrivit cu violenţă arestărilor.

În timpul discursului despre starea naţiunii susţinut de Rodrigo Duterte, mii de membri ai unor grupări studenţeşti, sindicate, organizaţii feministe, grupuri religioase şi activişti pentru drepturile omului s-au reunit într-o manifestaţie la care au cerut demisia preşedintelui filipinez.

Citește și: Anunț important făcut de Banca Mondială: Care vor fi cele mai dezvoltate orașe ale României

Cei aproximativ 15.000 de manifestanţi au pornit într-un marş, unii dintre ei purtând caricaturi cu Duterte, alţii un căluş în gură sau costume aparent însângerate, sugerând astfel execuţiile extrajudiciare, iar unii activişti au ars o efigie cu chipul preşedintelui. Ei au protestat nu doar faţă de situaţia drepturilor omului, ci şi faţă de politica externă de apropiere faţă de China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.