Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controverse cu lista candidaţilor USR la europarlamentare: `Nu putem cere eliminarea 'specialilor' când în propria ogradă unii-s mai egali decât alții`

candidati

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe afirmă luni că nu se regăseşte pe lista candidaţilor formaţiunii pentru alegerile europarlamentare pentru că selecția nu s-a făcut în urma votului intern și că el nu dorește să fie parte la așa ceva.

„Astăzi am un răspuns pentru toţi cei care m-aţi întrebat de ce nu sunt pe lista USR pentru alegerile europarlamentare. Răspunsul simplu: nu aveam cum să fiu pe o listă rezultată altfel decât prin votul colegelor şi colegilor mei. Răspunsul complicat şi dureros este că niciodată nu voi valida cu bună-ştiinţă un demers contrar statutului (Constituţia unui partid). Sunt jurist şi nu pot participa sau susţine o listă - oricine ar fi pe acea listă - când este foarte clar cum anume trebuie determinaţi candidaţii la alegerile europarlamentare: prin vot. Atenţie, toţi candidaţii, nu locurile 5-10, ultimii 20 şi alte variante de 'portiţe' şi acrobaţii logice fără nicio valoare juridică”, a scris Vlad Gheorghe, luni pe Facebook.

El a adăugat că nu a intrat în politică să fiu pe o listă, ci ca să schimbe ţara în bine.

„În 2016 am reuşit o premieră, să spargem blocada partidelor care de zeci de ani au batjocorit votul românilor tot reciclând aceiaşi oameni pe listele de partid, din funcţie în funcţie, în timp ce România se golea de milioane, oameni buni plecaţi peste hotare pentru respect şi un trai decent. În 2018 am reuşit o altă premieră: prima campanie internă reală a unui partid şi desemnarea democratică a celor care cereau votul românilor la alegerile europarlamentare din 2019. Am primit încrederea şi votul românilor pentru că nu doar le-am promis, ci le-am şi arătat că suntem ALTFEL. Că pentru noi contează principiile, regulile, în faţa cărora toţi suntem egali”, a completat Gheorghe.

Democrație de partid

„Nu putem cere eliminarea 'specialilor' care căpuşează bugetul României când în propria ogradă unii-s 'mai egali' decât alţii”, a continuat eurodeputatul USR.

„Nu putem spune românilor să iasă în număr cât mai mare la vot, că votul lor contează când simulăm cu greu o democraţie internă. Nu putem salva România de partidele vechi şi de metehnele lor când le preluăm şi pentru ”ai noştri”. Veţi auzi, probabil, că ”m-am ofticat”, că am un interes personal, că nu am bască şi altele asemenea. Realitatea este că am preluat mandatul de europarlamentar în noiembrie 2020 şi în nici trei ani am făcut auzită vocea românilor în Parlamentul European - de la şoferii de camion până la activiştii de mediu, am iniţiat Procurorul Verde European - DNA al Pădurilor la nivel UE, am negociat susţinere pentru România în Schengen şi am obţinut o rezoluţie votată zdrobitor în Parlamentul European”, a mai spus Gheorghe.

Primele trei locuri pentru alegerile europarlamentare, din partea USR, sunt ocupate de către primarul oraşului Câmpulung Muscel Elena Lasconi, fostul vicepremier Dan Barna şi fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.