Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controverse în Norvegia: Bărbatul care a ucis cinci oameni cu un arc şi săgeţi nu se află după gratii

reddit.com
norvegia

Bărbatul de 37 de ani care a ucis cinci oameni cu un arc şi săgeţi în timpul masacrului din Norvegia nu se află după gratii. El va fi în spital timp de o lună, fiind încredinţat serviciilor de sănătate. Timp de două săptămâni, nu va mai putea primi vizite şi nu va avea acces la mass-media.

Bărbatul de 37 de ani, responsabil pentru atacul cu arc şi săgeţi de la Kongsberg, Norvegia, în care au murit cinci persoane, nu intră deocamdată la închisoare. El este încredinţat serviciilor sociale timp de patru săptămâni, iar două săptămâni va sta în izolare. Instanţa a decis ca arestarea preventivă să se petreacă într-o unitate medicală.

Citește și: Poliția s-a răzgândit: Victimele atacului din Norvegia nu au fost ucise cu arcul, așa cum s-a spus

„În primele două săptămâni, bărbatul nu va putea primi vizite şi nici nu va avea acces la mass-media”, a spus procurorul despre Espen Andersen Brathen, care, între timp, şi-a recunoscut vina.

Aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Anders Behring Breivik, supus unui regim de închisoare deosebit de blând, în ciuda faptului că a fost condamnat pentru masacrul de la Utoya, decizia procurorului ar putea stârni acum controverse şi probleme liderului laburist Jonas Gahr, care a chemat în echipă doi supravieţuitori de la Utoya, Tonje Brenna, 33 de ani, care se ocupă de Educaţia publică, şi Jan Christian Vestre, 35 de ani, ministrul Comerţului şi Industriei.

Citește și: VIDEO| Masacru în Norvegia: Ipoteza cea mai plauzibilă în urma anchetei este cea a 'maladiei', declară poliția

Convertit la islam şi cunoscut deja de către serviciile de securitate din Oslo ca radicalizat, Brathen „a dat semnale, a fost sub observaţie anul trecut, apoi a ieşit de pe radar”, a explicat Ole Bredrup Saeveru, angajat la Poliţie.

Cu mamă daneză şi tată norvegian, Brathen primise deja un ordin de restricţie de şase luni, anul trecut, după ce a ameninţat că va ucide un membru al familiei, potrivit Mediafax.ro.

Brathen a fost condamnat şi pentru furt şi cumpărare de mici cantităţi de haşiş, în 2012. În cele din urmă, potrivit publicaţiilor locale, în 2017 a postat un videoclip pe YouTube - acum eliminat - în care şi-a anunţat convertirea la islam, autointitulându-se, cu tonuri ameninţătoare, „un mesager”.

Citește și VIDEO| IMAGINI ȘOCANTE în Norvegia: Mai mulți oameni au fost UCIȘI cu arcul, alții sunt răniți, într-un atac .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.