Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conturile de Telegram ale președintelui Moldovei și al ministrului Dezvoltării de la Chișinău au fost sparte

Telegram
Telegram

Contul de Telegram al președintelui R. Moldova, Maia Sandu, și cel al Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, au fost sparte.

Pe cele două conturi a apărut același mesaj cu un conținut dubios, transmite Știri.md.

În mesajele apărut a fost înserat și un link al unui site care făcea trimitere la mai multe conversații private atribuite ministrului Justiției Sergiu Litvinenco au fost făcute publice pe un site. Administratorii site-ului susțin că aceasta ar fi „cea mai mare scurgere de corespondență privată a oficialilor de rang înalt din Republica Moldova”.

Instituția prezidențială a confirmat, ulterior, că „a fost spart Canalul oficial de Telegram al Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu”. La fel, președinția a infirmat veridicitatea ultimelor postări.

În același timp, Guvernul a anunțat că pe lângă conturile Maiei sandu și Andrei Spînu, au fost sparte mai multe conturi de Telegram ce aparțin unor demnitari de stat.

„Vă atenționăm că au fost sparte mai multe conturi de Telegram care aparțin unor demnitari de stat, printre care Maia Sandu și Andrei Spînu. În rezultat, pe aceste conturi au fost plasate mai multe informații false. Se depun eforturi acum pentru a elimina consecințele acestor atacuri cibernetice și pentru a restabili integritatea conturilor de rețele sociale”, a anunțat canalul de telegram „Prima Sursă”.

Andrei Spînu nu a venit, deocamdată, cu o reacție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.