Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conu Leonida față cu desființarea pensiilor speciale și reducerea prețului la mâncare: O comedie!/ OPINIE

pinocchio

Dacă încă mai aveți nervi să citiți presa din România, ați aflat că pensiile speciale vor fi tăiate IAR și că prețurile alimentelor se vor reduce. O reacție normală ar fi să izbucniți în râs. Mulți români citesc însă și chiar cred. Să le luăm puțin la rând și să vedem cum cele două mari minciuni reușesc să țină populația în cușca supunerii și a ignoranței.

Desființarea pensiilor speciale

Ați sesizat că pentru a împăca și capra și varza, politicienii români se ascund penibil sub fusta PNRR. Le e jenă să spună clar: Nu avem de ce să avem pensii speciale, hai să le tăiem.NU! Știți, ne scuzați, ne obligă PNRR. Politicianul român a ajuns să se poarte ca o slugă în fața serviciilor și a justiției. Aproape că spun: Scuze, noi nu vrem, da ne obligă UE. Ăstia sunt bărbat de stat?  Sau poate așa a fost mereu. Pensiile speciale NU se vor tăia. Gradual, va crește vârsta de pensionare și prin creșterea pensiilor normale se va reduce decalajul. Tare îmi e însă că la creșterea vârstei de pensionare se vor impune niște criterii care vor permite tot o pensionare timpurie, la care se vor adăuda niște sporuri de calcul. Percepția românului de rând va fi însă că pensiile speciale s-au tăiat. E fals, ele rămân în plată și rămân valabile!

Reducerea prețului la alimente

Ce ne-a adus în situația actuală de explozie a prețurilor? SIMPLU! Românii care au stat în casă în pandemie! Plata de indemnizații din pandemie, blocarea producției vreme de doi ani, blocarea comerțului prin încuierea oamenilor în cuști, TOATE au îndatorat statul român și nu numai pe el, dincolo de orice limite. Încuiat în casă ca în experimentul Groapa Disperării făcut de psihologul Harry Harlow, care a demonstrat cum poate fi provocată depresia la maimuțe, românul a ras tot când  a fost eliberat. Prețul nu a mai contat. Lăsat să se ducă la terasă și la mall fără codul de bare aferent salamului, românul a cheltuit cât a putut. Iar asta a ridicat economia din șantul în care a fost băgată mondial de artizanii pandemiei.

Inflația e numai o speculă nesimțită făcută cu acordul statului român care are comision pe furăciune: se cheamă TVA! Da! Niciun Marcel Ciolacu, niciun Nicolae Ciucă și niciun Mugur Isărescu nu îmi pot explica mie de ce Carrefour a ajuns să vândă suta de grame de zmeură cu 22 de lei în plină iarnă! O japcă tolerată național! Sigur, retorica e simplă. Putin e de vină. Da, Putin în halatul lui de seară o fi stricat zmeurica din România și a modificat prețul la petrolul cumpărat de UE tot din Rusia, dar via țările arabe! NU vorbim de reducerea prețului la alimente, ci de a stopa specula nesimțită tolerată de statul român, din cauza obedienței din pandemie.

Cine s-a îmbogățit?

Cea mai bună dovadă că România a ajuns o mică regurgitație a SUA a fost asta cu subvenționarea energiei electrice, a gazului și tichetele sociale. În spatele operațiunii de ajutorare a populației vulnerabile, făcută vulnerabilă de statul român care refuză să dea salarii decente, stă o mare operațiunie de jefuire a statului român. Banii din subvenții au mers ADÂNC în buzunarul străinilor la Enel, EON, Delgaz, OMV, Gazprom! Da, până și rușii au primit bani românești! La fel s-a întâmplat și cu tichetele sociale. Românul sărac care a cumpărat ulei de la Kaufland a virat banul lui adânc în buzunarul lui Olaf Scholz. Firește, schema e puțin înțeleasă de oamenii de rând. Ce merită spus e că România nu a depășit stadul în care plătea tribut la turci! Suntem tot un fel de pașalâc, înecat în fum, care speră la Schengen!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.