Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Convoiul umanitar al Consiliului Judeţean Hunedoara a ajuns la Isaccea: Se montează primul cort pentru refugiaţi

Sursa: Inquam Photos / Alex Nicodim
ucraineni refugiati vama siret

Convoiul umanitar organizat de Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara în sprijinul refugiaţilor din Ucraina a ajuns marţi la Isaccea, în judeţul Tulcea, echipa trimisă acolo începând deja să monteze primul cort dintre cele două trimise pentru adăpostirea persoanelor care trec graniţa în România.

Primul cort are o capacitate de 30 de paturi de campanie, la care se adaugă sisteme de încălzire şi alte elemente de cazarmament, autorităţile apreciind că operaţiunile de montaj se vor încheia în cursul zilei de miercuri, deoarece sunt îngreunate de vremea potrivnică.

"La ridicarea cortului ne dau o mână de ajutor şi pompierii militari de la ISU Tulcea. Chiar dacă vântul puternic şi vremea rea de acolo îngreunează operaţiunea de ridicare a cortului şi ancorarea sa, am speranţa că adăpostul va fi dat în folosinţă în prima partea a zilei de miercuri, pentru a-i putea găzdui pe cei care au nevoie de odihnă şi de căldură, după orele istovitoare petrecute pe drumul de pribegie. Ne dorim ca prin gestul nostru şi prin prezenţa reprezentanţilor noştri la Isaccea să ajutăm cât mai mulţi refugiaţi din ţara vecină, să le alinăm suferinţa şi să le facem şederea în România cât mai bună", a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor, potrivit Agerpres.

Un convoi cu ajutoare a plecat luni seara din Deva spre Isaccea, acesta fiind format din două tiruri care au transportat două corturi cu o capacitate totală de 80 de locuri şi cazarmamentul pentru cazarea refugiaţilor, precum şi mai multe materiale medicale.

De asemenea, la Isaccea au fost trimise trei autospeciale SMURD ale Asociaţiei Salvital şi opt paramedici, precum şi şase angajaţi ai CJ Hunedoara, care se vor ocupa de toată logistica de la faţa locului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.