Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Convorbire telefonică între Blinken și Paul Whelan, deținut în Rusia, anunțată de secretarul de stat

nbcnews.com
Antony Blinken

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat marţi că a vorbit prin telefon cu Paul Whelan, un fost puşcaş marin închis de 5 ani în Rusia pentru spionaj, transmit AFP şi Reuters.

'Ieri am vorbit cu Paul Whelan prin telefon', a spus Blinken, afirmând că eforturile Statelor Unite de a-i obţine eliberarea continuă 'în fiecare zi', potrivit Agerpres.

'Şi le vom continua până când el şi Evan Gershkovich şi toţi ceilalţi americani aflaţi injust în detenţie se vor putea reîntâlni cu apropiaţii lor', a adăugat Blinken.

Secretarul de stat a vorbit cu ocazia unui forum despre 'diplomaţia ostaticilor' şi lupta contra 'detenţiilor arbitrare', având-o alături pe omoloaga sa canadiană, Mélanie Joly.

'Trimitem împreună un mesaj clar: concetăţenii noştri nu pot fi folosiţi ca pioni într-un joc geopolitic şi, desigur, nu pot fi folosiţi ca monedă de schimb', a mai spus el.

Paul Whelan, fost subofiţer al Marine Corps, execută o pedeapsă de 16 ani de închisoare într-un caz despre care el şi Washingtonul spun că este fabricat.

Evan Gershkovich, jurnalist la Wall Street Journal, se află şi el în detenţie într-o închisoare din Rusia pentru acuzaţii de spionaj, pe care le respinge, la fel ca guvernul american, cotidianul la care lucra, apropiaţii săi şi familia.

Statele Unite dau asigurări că Rusia le-a refuzat toate ofertele legate de eliberarea celor doi americani.

În ce-l priveşte, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat în interviul recent acordat jurnalistului american Tucker Carlson că este posibil să se găsească un acord pentru eliberarea lui Gershkovich.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.