Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Convorbire telefonică între şeful Pentagonului şi ministrul chinez al Apărării privind situaţia din Afganistan

afganistan militari

Şeful Pentagonului, Mark Esper, a avut marţi o convorbire telefonică cu ministrul chinez al Apărării, generalul Wei Fenghe, pentru a discuta în special situaţia din Afganistan după semnarea unui acord cu talibanii, relatează AFP preluat de agerpres.

''Mark Esper a discutat cu generalul Wei în legătură cu progresele recente către o pace durabilă în Afganistan'', a declarat o purtătoare de cuvânt a Pentagonului, Alyssa Farah.

Secretarul american al Apărării a evocat, de asemenea, ''importanţa continuării cooperării şi dialogului între Statele Unite şi China pentru a promova interesele comune de pace şi stabilitate în regiunea Indo-Pacific'', a adăugat ea.

China, care împarte o frontieră cu Afganistanul, a stat întotdeauna departe de conflictul care afectează de peste 20 de ani această ţară bogată în materii prime, dar acum speră să finanţeze infrastructura în cadrul proiectului său ''noi drumuri ale mătăsii''.

În acordul semnat sâmbătă la Doha, Statele Unite s-au angajat pentru o retragere completă a trupelor străine din Afganistan în termen de 14 luni în schimbul unor garanţii din partea talibanilor, ceea ce ar deschide calea pentru o cooperare economică mai strânsă între Afganistan şi China.

Cei doi responsabili au discutat, de asemenea, despre epidemia provocată de noul coronavirus. Ministrul american ''a exprimat îngrijorarea Statelor Unite'' cu privire la impactul global al acestei epidemii care s-a declanşat în China, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.