Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Convorbire telefonică Trump-Xi Jinping, după ce acesta din urmă a fost reconfirmat la putere pentru 5 ani

reuters
Trump si Xi Jinping

Preşedintele SUA Donald Trump a discutat miercuri la telefon cu omologul său chinez Xi Jinping, care a fost reconfirmat miercuri la putere pentru încă cinci ani, la încheierea congresului Partidului Comunist Chinez (PCC), relatează AFP, citând un responsabil al Casei Albe. Cu acest prilej, preşedintele american l-a felicitat pe omologul său chinez cu prilejul realegerii în funcţia de secretar general al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez (CPC) şi pentru încheierea cu succes al celui de-al 19-lea Congres Naţional al CPC, notează Xinhua conform Agerpres.

Preşedintele american are 'relaţii de lucru excelente cu Xi Jinping', a subliniat un responsabil american, înaintea vizitei pe care liderul de la Casa Albă urmează să o efectueze în China, prima de la venirea sa la conducerea SUA, în ianuarie. 'El doreşte să continue construirea a ceea ce numeşte o relaţie constructivă şi orientată spre căutarea de progrese concrete', a adăugat sursa citată, sub rezerva anonimatului.

Donald Trump urmează să se întâlnească cu Xi Jinping la începutul lunii noiembrie la Beijing în cadrul unui vast turneu pe care preşedintele american îl va efectua în Asia şi care se va axa pe dosarul nuclear nord-coreean şi programele nuclear şi balistic dezvoltate de Phenian. Xi Jinping, venit la putere la sfârşitul anului 2012, a obţinut în cadrul celui de-al XIX-lea Congres al PCC onoarea supremă de a figura în statutul partidului, o distincţie pe care numai fondatorul Chinei moderne, Mao Zedong, a mai avut-o în timpul vieţii sale. Partidul Comunist Chinez a confirmat miercuri al doilea mandat de cinci ani pentru preşedintele Xi Jinping şi a prezentat noua componenţă a Comitetului Permanent al Biroului Politic, la finalul celui de-al 19-lea congres, aminteşte dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.