Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cooperarea economică între Serbia şi Kosovo s-a îmbunătăţit, dar un acord politic încă este departe

Operation World
Serbia Kosovo

Preşedintele Serbiei, Aleksandr Vucici, a semnalat, marţi, că nu se apropie de niciun acord politic cu Administraţia din Kosovo, în pofida negocierilor economice mediate de SUA cu liderii fostei provincii sârbe, anunță MEDIAFAX.

Kosovo şi-a proclamat independenţa în 2008, iar, pentru Serbia, normalizarea relaţiilor cu fosta provincie reprezintă o precondiţie pentru admiterea în Uniunea Europeană.

Citește și: Doctorul Monica Pop a răbufnit: Nu-i credeți pe fățarnici! Neagă public existența Covid, dar dau repede din coate pentru a face rost de medicamente .

Belgradul şi Priştina au acceptat să coopereze la nivel economic, în cadrul unui acord mediat de SUA şi catalogat de preşedintele Donald Trump drept un "succes".

Aleksandr Vucici a subliniat că astfel de acorduri sunt paşi în direcţia cea bună, dar a semnalat că drumul până la normalizarea politică este lung.

"Cred că astfel de acorduri sunt foarte importante pentru a menţine pacea, pentru a rezolva problemele şi pentru a avea un viitor mai bun pentru copiii noştri. Nu spun că suntem aproape de o soluţie politică", a afirmat Aleksandr Vucici, într-un interviu acordat agenţiei de presă Reuters.

Citește și: Traian Băsescu, atac la Gabriela Firea: Cineva încerca să prezinte Podul Ciurel ca pe o mare realizare, iar podul nu-i terminat

Preşedintele Serbiei a precizat că va încerca să menţină relaţii echilibrate atât cu Ocidentul, cât şi cu Rusia şi China. "Dacă trăieşti într-o ţară mică aflată geografic la o intersecţie, atunci politica trebuie să fie menţinerea păcii şi a stabilităţii, fie prin a nu avea dispute cu nimeni, ceea ce este imposibil, fie prin a avea dispute cu toată lumea în mod egal. Serbia este pe o direcţie europeană, dar trebuie să supravieţuiască şi are prieteni atât în SUA, dar are prieteni de care nu îi este ruşine şi la Moscova şi Beijing. Uneori, trebuie să ne protejăm neutralitatea militară rămânând singuri", a subliniat Aleksandr Vucici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.