Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cooperarea româno-poloneză, pe agenda discuţiilor dintre ministrul Apărării şi oficiali polonezi

MApN

Aspecte cu privire la cooperarea bilaterală în domeniul Apărării, inclusiv tehnico-militar, în contextul Parteneriatului strategic dintre România şi Polonia, precum şi cooperarea în context aliat, în direcţia implementării deciziilor Summitului de la Varşovia şi consolidării posturii de descurajare şi apărare a NATO în regiune, s-au aflat pe agenda discuţiilor dintre ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, şi reprezentanţii Comisiei pentru apărare din Seim-ul polon, conduşi de Michael Jach.

"Ministrul român al Apărării Naţionale a subliniat importanţa consolidării cooperării bilaterale în domeniul apărării, pe cei trei piloni principali: cooperarea în cadrul NATO, cooperarea în cadrul UE şi cooperarea tehnico-militară pentru consolidarea capabilităţilor de apărare", informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN) transmis, miercuri, Agerpres. Oficialul român a insistat asupra rolului special jucat de contribuţiile reciproce cu subunităţi militare şi personal de stat major la operaţionalizarea Brigăzii Multinaţionale de la Craiova, respectiv a Grupului de luptă sub coordonarea SUA din Polonia, pentru realizarea prezenţei înaintate a NATO pe întregul flanc estic al Alianţei.

"În contextul amplelor procese de modernizare a capabilităţilor militare pe care le parcurg forţele armate române şi polone, ce implică achiziţii sau modernizări ale unor importante sisteme de armament şi tehnică de luptă, cele două delegaţii au discutat unele opţiuni de cooperare şi în această direcţie, inclusiv cu potenţiala implicare a industriilor de apărare din cele două state", se arată în comunicat.

Delegaţia parlamentară polonă se află în România la invitaţia Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Camerei Deputaţilor, context în care a efectuat vizite la o serie de structuri din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, respectiv Statul Major al Forţelor Navale şi Academia Navală 'Mircea cel Bătrân' din Constanţa. Cu ocazia activităţii desfăşurate la MApN, a avut loc ceremonia de înmânare a Ordinului Steaua Afganistanului maiorului Marius Pleşca, din cadrul UM 01751 Râşnov, de către Marcin Wilcezek, ambasadorul Republicii Polone în România. Ordinul a fost acordat de preşedintele polon Andrzej Duda pentru contribuţia specială a ofiţerului român la cooperarea dintre militarii români şi polonezi în teatrul de operaţii din Afganistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.