Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coordonatorul ONU pentru Siria a demisionat

Prokerala.com
douma siria

Coordonatorul ONU pentru ajutor umanitar în Siria, Jan Egeland, şi-a anunţat joi demisia, la o zi după ce emisarul ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, a declarat în Consiliul de Securitate al ONU că se va retrage din funcţie la sfârşitul lunii noiembrie, relatează dpa preluată de Agerpres.

Jan Egeland a declarat într-o conferinţă de presă de la Geneva că succesorul său urmează să fie numit.

'Treaba nu este nici pe jumătate terminată', a declarat diplomatul norvegian, adăugând că momentul plecării sale la sfârşitul lunii următoare este potrivit pentru că 'războiul intră într-o nouă fază'.

El a afirmat că se va concentra pe cea de-a doua slujbă a sa, cea de secretar general al Comitetului Norvegian pentru Refugiaţi, una din cele mai mari organizaţii umanitare din lume.

Coordonatorul ONU pentru ajutor umanitar în Siria a salutat faptul că nu au mai existat raiduri aeriene în regiunea siriană Idlib de cinci săptămâni, permiţând ajutoarelor să ajungă în zona în care trăiesc circa trei milioane de civili.

Potrivit lui Egeland, militanţii islamişti radicali se retrag din Idlib, ultimul bastion al rebelilor, respectând acordul ruso-turc de a crea o zonă tampon demilitarizată, menită să prevină o ofensivă a forţelor guvernului sirian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.