Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COPAC susține demersurile SANITAS pentru salariile personalului medical

activenews.ro
medici

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) susține demersurile Federației SANITAS pentru salariile personalului medical din spitale, ale personalului administrativ, dar și ale celor din asistența socială, unități medico-sociale, din creșe și medicina școlară.

COPAC consideră îndreptățite acțiunile personalului medical pentru a obține salarii mai bune și un program de lucru conform reglementărilor europene.

Citește și: Medicii de familie cer demiterea responsabililor de nefuncționarea sistemului cardului de sănătate

"Considerăm absolut îndreptățite acțiunile personalului medical și îi susținem în demersurile lor de obținere a unor salarii mai bune, a unui program de lucru conform reglementărilor europene. Dorim să avem medici bine pregătiți, care să se gândească la binele pacienților lor, nu să fie îngrijorați de ziua de mâine", afirmă președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, Radu Gănescu, într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Sindicaliștii membri ai SANITAS au continuat miercuri protestele, printr-o grevă japoneză.

În urmă cu aproape o lună, președintele SANITAS, Leonard Bărăscu, anunța că membrii federației vor intra în grevă generală în toate spitalele din țară pe 31 octombrie dacă nu se va ajunge la o soluție cu autoritățile pe Legea salarizării unitare.

Timp de o lună, în fiecare zi de marți, a fost organizată o acțiune denumită generic "O marți a Sanitas", pe 20 septembrie fiind pichetat Ministerul Muncii, pe 27 septembrie Ministerul Finanțelor Publice, pe 4 octombrie Ministerul Sănătății și pe 11 octombrie Palatul Parlamentului, anunță Agerpres.

În data de 19 octombrie este programată o grevă de avertisment cu încetarea activității timp de două ore, dimineața între orele 8,00 — 10,00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.