Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copie a cazului de la Vaslui: La Constanța, o tânără a fost sechestrată, bătută și violată

Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) evidențiază un alt caz asemănător celui de la Vaslui, în care o tânără în vârstă de 22 de ani, din județul Vaslui a fost sechestrată timp de 2 zile într-un apartament din Constanța, violată și bătută de mai mulți bărbați.

Citește și: Ponta Viteazu' a căzut de pe Breazu'

Conform presei locale și naționale care a relatat pe larg acest caz la momentul respectiv, tânăra a cunoscut un bărbat pe Facebook, și a decis să meargă la Constanța ca să îl întâlnească. În perioada 8-10 februarie 2015, tânăra a fost sechestrată, bătută și constrânsă să întrețină raporturi sexuale cu mai multe persoane, iar pentru a scăpa a sărit de la etajul al 4-lea al blocului.

Citește și: Imagini din timpul violului de la Vaslui

Ca urmare a informațiilor primite de AID, conform cărora cei 4 bărbați ar fi fost cercetați în stare de libertate, precum cei 7 tineri din Vaslui, am luat decizia sesizării în data de 23.07.2015, atât a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cât și a Consiliului Superior al Magistraturii, prin care am solicitat celor două instanțe efectuarea de cercetări cu privire la stadiul cazului și a magistraților implicați în dosar.

Citește și: INEDIT FMI a trimis șefă în Grecia o fostă elevă a lui Klaus Iohannis

Astfel, astăzi, 24.07.2015, Parchetul General a comunicat AID concluziile verificărilor interne efectuate în acest caz. În urma răspunsului primit, din perspectiva AID rezultă o atitudine revoltătoare și inacceptabilă a magistraților judecători din cadrul Judecătoriei Constanța și a Tribunalului Constanța, care au decis în repetate rânduri scoaterea din arest preventiv și cercetarea sub control judiciar a celor 4 bărbați.

Citește și: Andrei Pleșu, acuzat că a dat afară un librar pentru că nu l-a recunoscut / Reacția lui Pleșu

Redăm mai jos răspunsul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție:

„Ca urmare a cererii pe care ați adresat-o Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiție, la data de 23 iulie 2015, prin care solicitați o serie de date referitoare la un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, vă comunicăm următoarele:

La data de 10 februarie 2015, persoana vătămată B.M.I. a formulat plângere penală din cuprinsul căreia a rezultat că, în perioada 8 – 10 februarie 2015, a fost sechestrată într-un imobil din Constanţa şi constrânsă să întreţină raporturi sexuale cu mai multe persoane.

Citește și: Un nou viol șocant: O tânără a fost violată de 4 indivizi în ziua în care împlinea 18 ani

Prin referatul procurorilor din data de 11 februarie 2015 a fost sesizată Judecătoria Constanţa cu propunere de arestare a inculpaţilor Trifan Valentin-Marius, Oltineanu Dan-Alexandru, Velicu Gheorghe şi Alexa Ştefan-Adrian, instanţa admiţând cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, fiind emise mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Prin rechizitoriul nr. 1784/P/2015, din data de 2 martie 2015, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest a celor patru inculpaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Constanţa sub nr. 6557/212/2015.

Prin încheierea din data de 20 mai 2015 pronunţată în dosarul penal nr. 6557/212/2015, Judecătoria Constanţa a admis cererile formulate de cei patru inculpaţi şi a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar, care urma să fie verificată cel mai târziu la data de 18 iunie 2015.

Împotriva încheierii, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a declarat contestaţie, admisă prin D.P. nr. 198/22 mai 2015 a Tribunalului Constanţa, prin care s-a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive faţă de toţi inculpaţii şi s-a menţinut măsura până la data de 20 iulie 2015.

Prin încheierea din data de 26 iunie 2015, pronunţată în dosarul penal nr. 6557/212/2015, Judecătoria Constanţa a admis cererile formulate de cei patru inculpaţi şi a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, de la 26 iunie 2015 la 24 august 2015.

Împotriva încheierii, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a declarat contestaţie, respinsă ca nefondată de Tribunalul Constanţa prin încheierea din data de 30 iunie 2015.

Precizăm faptul că, în prezent, cauza penală se află pe rolul Judecătoriei Constanţa.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.