Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copii români au aderat la fenomenul Baby Gang în Italia: 'Până când nu tragi cu arma, nu simți nimic'

Primesc primele arme înainte să împlinească zece ani. Sunt duși în măcelării pentru a fi obișnuiți cu sângele și cu ideea de moarte încă de mici, sunt învățați să disprețuiască forțele de ordine, iar mai apoi sunt folosiți de mafie pentru asasinate, transport de droguri sau supravegheri în teritoriu: sunt detalii oferite de un colaborator al justiției italiene care a fost recrutat de mafie pe când alții de vârsta lui abia intră în clasa întâi, potrivit Digi24.

Luigi Bonaventura, unul dintre martorii cheie ai justiției italiene, avea puțin sub zece ani atunci când i-au dat pe mână primul pistol. Își amintește că mâinile sale erau mici și firave, încât reculul i-a dat degetul peste cap. Acesta a fost unul dintre copiii soldați ai mafiei italiene 'ndrangheta.

Citește și: Rusia va reduce ponderea dolarului în Fondul său suveran de investiţii

„La început îți aduc pistoale acasă”

"Ești crescut în familii care îți predau subcultura mafiotă, cu părinți și unchi care îți indoctrinează cultul familiei mafiote. La început îți aduc pistoale acasă, te învață cum să le cureți, cum să le folosești, să le încarci, iar mai apoi te încurajează să repeți jocul. Pe urmă îți arată armele de asalt, iar tu cum ești mic, rămâi fascinat. Asiști la percheziții, la arestări, te învață să disprețuiești forțele de ordine. Toate aceste lucruri pe care le trăiești în copilărie te condiționează și te marchează pe viață”, este mărturia lui Luigi Bonaventura,

Italianul mai povestește că aceste practici erau de ajutor în momentul primului asasinat: "până când nu tragi cu arma, nu simți nimic", potrivit sursei citate.

- Fenomenul Baby Gang -

Subiectul nu este deloc nou în Italia. De câțiva ani se vorbește din ce în ce mai des despre clanurile copiilor, care și-au format propriile ierarhii.  Italienii le numesc "Baby Gang", tocmai pentru că cei mai mulţi dintre micii infractori sunt minori. În fiecare săptămână apar ştiri despre confiscările făcute de poliţişti, despre alt jaf sau o altă răfuială între tineri, care de multe ori lasă în urmă şi victime.

Citește și: Manifestanţii antiguvernamentali din Liban lansează un apel la nesupunere civică

- O româncă de 17 ani, șefa unei bande din Roma -

La Roma a fost destructurată o asemenea bandă, la conducerea căreia se afla o româncă de numai 17 ani. Deși păreau numai un grup de adolescenți, aceștia țineau în pumn un întreg cartier din Roma. Românca era singura fată din grup și a reușit să le cucerească respectul celorlalți din grup, care o porecliseră "malefica".

Napoli este capitala infracțiunilor făcute de minori. 163 de crime și tentative de crimă la un milion și jumătate de locuitori este o statistică apăsătoare pentru Europa.

Numărul infracțiunilor comise de minori în prima parte a anului 2019: (46.802 total)

106 crime

173 sechestre de persoană

940 violuri

5494 trafic de droguri

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.