Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copii sirieni violaţi într-o tabără de refugiaţi dată ca exemplu de autorităţi

stirileprotv.ro
refugiati Lesbos

Turcia a fost zguduită joi de dezvăluirile privind o serie de presupuse abuzuri sexuale comise asupra unor copii sirieni într-o tabără de refugiaţi dată drept exemplu de autorităţi, relatează AFP. Un angajat din tabăra Nizip, situată în provincia Gaziantep, în apropierea frontierei siriene, este acuzat că a violat cel puţin opt copii sirieni cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani anul trecut, informează agenţia de ştiri Dogan.

Agenţia guvernului turc care răspunde de situaţiile de urgenţă (AFAD), cea care administrează tabăra de corturi în care se află 10.800 de refugiaţi, a precizat într-un comunicat că 'urmăreşte îndeaproape' acest caz. Mai mulţi lideri europeni, printre care cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, au vizitat luna trecută tabăra de refugiaţi vecină, Nizip II. Donald Tusk a elogiat atunci acţiunea Turciei 'cel mai bun exemplu, pentru lume, a modului în care trebuie să-i tratăm pe refugiaţi', anunţă Agerpres.

 

Partidul republican al poporului (CHP), principala formaţiune de opoziţie, a cerut deschiderea unei anchete parlamentare şi a anunţat că va trimite vineri o delegaţie în tabăra Nizip, a precizat pe Twitter Veli Agbaba, secretarul general adjunct al formaţiunii.

 

Potrivit cotidianului Birgün, angajatul, arestat în septembrie, este suspectat că a violat circa 30 de copii, dar majoritatea familiilor nu au făcut plângere de teama de a nu fi expulzaţi. Procurorul a cerut în cazul său o pedeapsă de 289 de ani de închisoare.

 

El este acuzat că şi-a atras victimele în toalete, unde le-ar fi violat pentru sume de bani cuprinse între 1,5 şi 5 lire turceşti (0,45 cenţi şi 1,5 euro), potrivit Dogan.

 

'AFAD a luat măsuri pentru a evita noi incidente de gen', a indicat agenţia în comunicatul său.

 

Turcia găzduieşte oficial circa trei milioane de refugiaţi, printre care 2,7 milioane de sirieni, dintre care trei sferturi trăiesc în afara taberelor, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.