Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copiii de până la 3 ani accesează aplicații destinate adulților, potrivit unui studiu publicat de CNN

home.bt.com
copil joc online tableta

Copiii de până la 3 ani accesează aplicații destinate utilizatorilor cu vârsta de peste 17 ani, cu teme pentru adulți, potrivit unui nou studiu publicat de CNN.

Regulile privind timpul petrecut în fața calculatoarelor / telefoanelor pentru copii s-au mai relaxat în epidemie, în condițiile în care părinții au căutat echilibrul între munca de acasă și îngrijirea copiilor, școală, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Rareș Bogdan, despre fotografia cu Orban și miniștrii la Guvern: No comment!

„Atât timp cât mănâncă sănătos, fac exercițiu, dorm (...)cred că este OK să fii un pic mai indulgent cu regulile la ecran", a spus pediatrul și autorul dr. Tanya Altmann.

Acest lucru nu înseamnă însă că părinții trebuie să fie mai puțin vigilenți în ce privește conținutul a ceea ce urmăresc cei mici.

Studiul citat de CNN arată că micuții de până la 3 ani accesează aplicații destinate utilizatorilor cu vârsta de peste 17 ani, cu teme pentru adulți, violente sau legate de jocurile de noroc.

Studiul a urmărit utilizarea telefoanelor de către 350 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 4 ani, pentru o perioadă de nouă luni, între 2018 și 2019.

„Am găsit zeci de aplicații violente”, a declarat autorul principal al studiului, dr. Jenny Radesky. Practic, studiul a găsit până la 85 de aplicații diferite pe telefoanele preșcolarilor, inclusiv jocuri violente, precum „Bunica” - un joc de groază în care o bunică îi omoară pe cei care sunt blocați într-o casă, „Shooter teroriste” - care utilizează mitraliere și arme cu lunetă pentru a ucide dușmani și altele.

Citește și: SONDAJ IMAS - Creștere spectaculoasă pentru Pro România: PNL în cădere liberă, PSD stagnează

Studiul a fost unic prin faptul că a folosit măsurători obiective pentru a capta timpul petrecut pe ecran al copiilor, în loc să se bazeze pe memoria parentală.

Când datele obținute au fost comparate cu sondajele făcute cu părinții despre timpul petrecut de copilul lor pe ecrane, rezultatele au fost mult diferite. O treime dintre părinți (37%) a subestimat timpul, în timp ce o altă treime (35%) l-a supraestimat.

O altă constatare interesantă a fost cât de mult stau cei mici pe YouTube, a spus Radesky.

Cele mai utilizate aplicații în rândul copiilor de 3 și 4 ani din studiu au fost YouTube și YouTube Kids, urmate de browsere, galerii de fotografii și fotografii și servicii de streaming video, precum Netflix.

Întrebarea firească este cum găsesc copiii de 3 - 4 ani aceste canale în motoarele de căutare: „Ei folosesc microfonul. Văd copii fac asta tot timpul în clinică asta ", a spus medicul.

În timpul studiului, în schimb, nu a fost găsit conținut sexual.

Majoritatea părinților le permite copiilor lor să se joace sau să vizioneze videoclipuri pe smartphone-urile lor, în timp ce până la 75% dintre copiii mici au propriile tablete. Părinții permit chiar și bebelușilor dispozitivele mobile.

Studiile arată, însă, că prea mult timp petrecut pe ecrane poate afecta modul în care crește creierul unui copil. Un studiu publicat anul trecut a constatat că cei care au folosit telefoanele mai mult de o oră pe zi au avut niveluri mai scăzute de dezvoltare în materia albă a creierului - un domeniu cheie pentru dezvoltarea limbii, alfabetizare și abilități cognitive. Același studiu repetat pe copii de 3-5 ani care citesc frecvent cărți a arătat o creștere a materiei albe.

„Încercați să jucați câteva jocuri, iar dacă acestea sunt nepotrivite, dezinstalați-le! Google Family Link și Apple Screen Time permit și ele controale parentale", recomandă Radesky.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.