Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copiii din România își vor primi primele alocaţii majorate începând cu luna mai

bani-lei-salariu

Copiii din România își vor primi primele alocaţii majorate începând cu luna mai, potrivit Ministerului Muncii. Guvernul a adoptat măririle în luna februarie, ele au intrat în vigoare în luna aprilie, plățile fiind efecutuate însă în luna mai, potrivit Mediafax.

Reprezentanții Ministerului Muncii au precizat că plățile pentru majorarea alocațiilor, măsură care a intrat în vigoare de la 1 aprilie 2019, se vor face din luna mai.

Potrivit OUG, alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de 300 lei pentru copii în vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsa între 2 şi 18 ani şi 300 lei pentru copiii cu vârsta între 3 şi 18 ani în cazul copilului cu handicap.

Citește și: Decizia a fost luată! Sunt vizaţi sute de angajaţi de la o mare companie românească

Ministrul Muncii, Marius Budăi, declara recent că nu există riscul ca aceste alocaţii să nu fie acordate şi susţine că aceste categorii defavorizate „sunt exploatate din punct de vedere politic”. Budăi a mai precizat faptul că în cazul în care va fi necesar, se vor suplimenta fondurile la rectificarea bugetului, pentru asigurarea acestor alocaţii.

Parlamentul a votat, în februarie, în plen reunit, un amendament al PNL la bugetul de stat care prevede majorarea alocaţiei copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.