Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copiii din satul Humosu, județul Iași, vor avea cu ce să meargă la școală - Bugetul a fost aprobat, iar microbuzele vor fi reparate

Microbuz, șofer, băut

Școala va începe săptămâna viitoare și pentru cei 120 de copii din localitatea Humosu, comuna Sirețel, județul Iași, unde consilierii locali au aprobat miercuri bugetul, astfel că vor fi bani pentru repararea microbuzelor școlare, care îi vor transporta pe elevi la școala dintr-un sat învecinat, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Așteptarea a luat sfârșit! Gabriela Firea a semnat- Investiție de milioane de euro în București .

Clopoţelul va suna săptămâna viitoare şi pentru cei 120 de copii din localitatea ieşeană Humosu, care până miercuri nu ştiau dacă vor putea merge sau nu la şcoală.

Clădirea școlii din sat e în curs de reabilitare, astfel că elevii ar trebui să ajungă până în satul vecin, unde să înveţe în trei schimburi. Nu era însă sigur dacă vor putea merge acolo la şcoală pentru că cele două microbuze școlare din comună nu aveau ITP-ul făcut, iar unul dintre ele era stricat. Totul din cauză că de mai bine de patru luni consilierii refuză să voteze bugetul local.

Citește și: Olguța Vasilescu, atac dur la adresa USR: ‘Spune ca are un proiect de eliminare a pensiilor speciale. Minte!’

Potrivit prefectului judeţului Iaşi, bugetul comunei a fost aprobat miercuri după-amiază.

„O veste bună, am convocat de îndată o şedinţă a Consiliului Local având în vedere situaţia excepţională şi de urgenţă. S-au prezentat 12 consilieri şi bugetul a fost aprobat şi practic s-a deblocat situaţia şi anul şcolar poate începe, şi nu doar anul şcolar, ci comuna a fost deblocată, pentru că ei nu puteau să îşi plătească de pe data de 31 mai salariile asistenţilor personali, a persoanelor cu handicap, nu puteau face investiţii prin PNDL, nu puteau plăti curentul la şcoli", a declarat Marian Şerbescu, prefectul judeţului Iaşi.

Urmează ca hotărărea de Consiliu local să fie dusă la Finanţe în cursul zilei de joi, pentru a putea fi deblocate conturile comunei. Astfel, vor putea fi făcute plăţile către furnizorul de energie electrică, pentru că şcoala risca să rămână fără curent din cauza facturilor neachitate, şi vor putea fi făcute şi ITP-urile celor două microbuze cu care elevii să facă naveta.

„Din ce am discutat cu Inspectoratul Şcolar, anul şcolar poate începe, mai puţin la şcoala Humosu, care va începe cu o întârziere de o zi, două sau trei, până îşi rezolvă problema cu microbuzele. Trebuie ITP şi reparaţii la unul dintre microbuze. Copiii din Humosu vor face naveta la şcoala din Slobozia şi vor învăţa în trei schimburi", a spus Şerbescu.

Citește și: Acuzații grave! Trafic de cocaină cu permisiunea SIE

Aprobarea bugetului înseamnă că bani vor ajunge şi la constructorul care reabilitează şcoala din Humosu şi un corp de clădire al şcolii din Sireţel.

„Lucrările la cele două clădiri au rămas la acelaşi stadiu pentru că nu a fost plătit constructorul. Ei au banii în buget prin PNDL, cred că o sumă de 17 miliarde lei vechi, pentru ambele şcoli, dar constructorii nu au fost plătiţi, nefiind buget, nu s-a putut efectua plata. Urmează să facă plata şi să se reînceapă lucrările, e vorba de câteva luni până când vor fi gata lucrările, dar în timpul ăsta copiii vor învăţa la Slobozia", a mai spus prefectul judeţului Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.