Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copiii sar în ajutorul refugiaţilor. Gest impresionant la un liceu din România

refugiati

Copiii se dovedesc a fi mai miloşi decât adulţii când vine vorba despre refugiaţi. Echipa de voluntari a Consiliului Elevilor de la Colegiul Național „Iulia Hasdeu” Lugoj adună alimente și haine pentru refugiații aflați în cadrul Centrului regional de cazare și proceduri pentru solicitanții de azil Timișoara.

Coordonatorii acțiunii apelează la bunăvoința elevilor, părinților și profesorilor pentru a face donații în alimente (ulei, zahăr, apă, făină albă, făină de porumb, macaroane, conserve etc.) și haine.

Vezi şi: Ce a decis Gabriel Oprea la Consiliul UE: Vicepremierul român a votat distribuirea refugiaților

„De strângerea acestor produse se va ocupa Echipa de voluntari a Colegiului Național „Iulia Hasdeu”, iar pe cei care doresc să ne ajute îi așteptăm de luni până vineri, între orele 08.00-14.00, în cadrul colegiului. Acțiunea se va încheia pe 2 octombrie, urmând ca pe 3 octombrie să mergem să facem donația”, a declarat prof. Horațiu Suciu, profesor coordonator, pentru cetateanul.ro.

Vezi şi: Interesele din spatele crizei refugiaților/ video

Activitatea e parte a proiectului de participare a Colegiului Național „Iulia Hasdeu” Lugoj la Concursul „Euroscola 2015”, care anul acesta se desfășoară sub motto-ul Anului european de dezvoltare „Lumea noastră. Demnitatea noastră. Viitorul nostru”. În cadrul acestuia, elevii sunt invitați să propună și să implementeze un proiect de voluntariat cu tema „Solidari cu cei de lângă noi”, care să se adreseze unei comunități defavorizate, care se confruntă cu sărăcia (inclusiv comunități de refugiați care se află pe teritoriul României și care provin din zone geografice vecine sau îndepărtate, afectate de situațiile de conflict din țările lor).

Vezi şi: MĂSURĂ fără precedent în Germania: Facebook cenzurează postările despre refugiați

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.