Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copiii săraci vor primi laptopuri pentru acces la învăţământul on-line, donate de E.ON

www.agerpres.ro
copil laptop

Compania de distribuţie şi de furnizare a energiei E.ON România va oferi câteva zeci de laptopuri noi elevilor fără posibilităţi materiale, pentru ca aceştia să poată participa la învăţământul on-line, se arată într-un comunicat al companiei remis vineri Agerpres.

"Lipsa tehnologiei exclude din procesul educaţional zeci de mii de elevi în perioada în care şcolile sunt închise. E.ON a decis să se implice şi să dea o mână de ajutor acestor copii, dăruindu-le câteva zeci de laptopuri noi. (...) Prin această iniţiativă, E.ON doreşte să contribuie la reducerea abandonului şcolar", se precizează în documentul citat.

Compania de energie menţionează că primul laptop donat de E.ON România a ajuns joi la o elevă din localitatea vasluiană Şuletea, care a făcut recent un apel emoţionant pentru a obţine un telefon inteligent pentru a putea urma "şcoala online" alături de colegii de clasă.

"Astfel de cazuri (...) sunt de ordinul a zeci, sute de mii în întreaga ţară. Peste 250.000 de elevi şi mii de profesori nu au calculatoare, laptopuri, tablete sau telefoane smart, potrivit unei estimări preliminare, însă este greu de spus cifra exactă întrucât nu există încă o statistică oficială centralizatoare. Cifrele ar putea fi chiar mai mari de atât, dacă luăm în considerare că, statistic, peste o treime (38,1%) dintre copiii României cresc în familii cu risc de sărăcie sau excluziune socială. Toţi aceşti elevi au fost scoşi din procesul educaţional odată cu suspendarea cursurilor în data de 11 martie, din cauza pandemiei de coronavirus. Pentru ei, şcoala de la distanţă nu este posibilă, nu pentru că nu şi-ar dori să continue să înveţe de acasă, ci pentru că nu au cum să ţină legătura cu profesorii. Calculatorul, tableta sau telefonul mobil sunt un lux pe care familiile din care provin nu şi-l permit. De aceea, E.ON a decis să se implice şi să dea o mână de ajutor acestor copii", se menţionează în comunicatul E.ON.

Citește și: PROTEST Presa din Timișoara, scrisoare DESCHISĂ către Iohannis și Orban și către Parlament privind JIGNIRLE aduse de primarul Nicolae Robu jurnaliștilor .

Laptopurile donate de E.ON România vor ajunge la elevii care vor fi subiectele celor mai emoţionante poveşti primite de la familie, de la cei apropiaţi sau de la profesori, sub formă de mesaje private transmise pe pagina de social media a companiei, potrivit sursei.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,1 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România grupul E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,3 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.