Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copiii se pot vaccina începând de astăzi într-un centru mobil deschis în Parcul Lumea Copiilor

Medic Hub
vaccinare copii

Un centru mobil de vaccinare împotriva COVID-19 destinat imunizării copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani a fost deschis, miercuri, în Parcul Lumea Copiilor - zona rotondă din Sectorul 4, în prezenţa primarului Daniel Băluţă şi a col. dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

"Prezenţa mea aici are legătură cu îndemnul pe care îl am către toate familiile din Sectorul 4, toate familiile din Bucureşti şi toate familiile din România: să se alături acestui demers al vaccinării, pentru că este singurul drum către normalitate. Indiferent de faptul că există, din păcate, oameni care promovează ştiri false în ceea ce priveşte vaccinarea, rolul nostru, al autorităţilor, rolul nostru ca părinţi este acela de a fi noi înşine un exemplu în această privinţă", a declarat Daniel Băluţă.

Primarul a precizat că începând de luni o unitate mobilă de vaccinare va fi prezentă la toate unităţile şcolare din sector, astfel încât să se poate efectua vaccinarea mai rapid.

"Nu doar copiii, cât şi părinţii, bunicii, toţi oamenii din zona geografică respectivă. Ţinem foarte mult ca această caravană a vaccinării să ajungă la nivelul fiecărui bloc, la nivelul fiecărui om, astfel încât aici, în Sectorul 4, şi în Bucureşti în general, un număr cât mai mare de oameni să se vaccineze. Vreau să apreciez eforturile deosebite pe care domnul doctor Gheorghiţă le-a făcut şi le face pentru buna desfăşurare a campaniei de vaccinare la nivel naţional şi îl asigur că aici, în Sectorul 4, are un promotor al acestei campanii de vaccinare. Sunt un om care crede în eficienţa vaccinării, sunt un om care crede în ştiinţă şi sunt convins că este singurul drum pe care îl avem împreună de urmat", a spus primarul Daniel Băluţă.

Col. dr. Valeriu Gheorghiţă a afirmat că centrul de vaccinare din Parcul Lumea Copiilor este deschis într-un loc cât se poate de potrivit.

"Activitatea de astăzi cred că este cât se poate de potrivită. Nu văd un loc mai bun pentru accesul copiilor la vaccinare decât într-un parc, acolo unde este mediul cel mai favorabil pentru copii, acolo unde prin activităţi plăcute ei pot avea acces şi la vaccinare", a subliniat oficialul.

El a amintit că miercuri a debutat în mod oficial în toată ţara campania de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani în toate centrele unde este distribuit vaccin de la compania BioNtech Pfaizer.

"În ultimele 24 de ore au fost peste 2.100 de programări în platforma naţională de programare, pe lângă persoanele care s-au prezentat direct la centrele de vaccinare. Noi ştim că, la acest moment, persoanele se pot vaccina fie prin prezentare directă în centrele de vaccinare, în toate centrele de vaccinare, fie prin programare în platformă. Mă bucur că o parte dintre părinţi au ales să facă programarea în platformă, pentru că în felul acesta ne putem asigura şi un interval orar, dar şi garanţia că vom primi doza respectivă, având în vedere că atunci când ne prezentăm direct există posibilitatea ca în respectivul centru să nu fie un număr suficient de doze sau să fie foarte multe persoane în aşteptare. Tocmai pentru că vorbim de minori, pentru ei aşteptarea este un disconfort destul de crescut. Şi pentru noi, adulţii, este un disconfort să aşteptăm mult pentru a beneficia de un serviciu, tocmai de aceea credem că soluţia aceasta de programare în platformă este una foarte bună şi ne dorim să fie accesată de cât mai mulţi dintre părinţi", a evidenţiat Gheorghiţă, precizând că este important să se asigure o mobilitate a echipelor de vaccinare atât în mediul rural, cât şi urban, pentru ca vaccinul să ajungă cât mai aproape de oameni.

Medicul militar a explicat şi procedura prin care minorii pot fi vaccinaţi.

"Este important să înţelegem că minorul trebuie să fie însoţit de tutorele legal, de reprezentantul legal sau de unul dintre părinţi. Este importantă acordarea consimţământului informat de către părintele sau tutorele legal. Schema de vaccinare este similară cu a adultului, constând în două doze, care se administrează la interval de 21 de zile. Toate centrele de vaccinare care sunt în momentul de faţă active, pe lângă cabinetele de medicină de familie, pe lângă centre de tip drive-thru şi evenimente de tip maraton de vaccinare, pot să fie accesate de părinţi în vederea vaccinării copiilor. Vaccinarea rămâne calea sigură, eficientă prin care putem să revenim la normalitate. Cred că prin acordarea autorizaţiei de utilizare a acestui tip de vaccin şi la grupa de vârstă 12-15 ani venim cu un beneficiu foarte mare, în mod deosebit pentru copiii care au afecţiuni cronice, care au afecţiuni care îi predispun la un risc crescut de forme grave de îmbolnăvire, şi aici mă refer la afecţiunile neuropsihiatrice, sindromul Down, copiii instituţionalizaţi, de asemenea copii care sunt în evidenţă cu boli cardiovasculare, cu diabet zaharat, cu boli cronice renale, cu obezitate", a spus Valeriu Gheorghiţă.

El a afirmat că în România sunt suficiente doze de vaccin şi nu este nevoie "de o prioritizare absolută a celor care au anumite afecţiuni cronice, în detrimentul celor care nu au probleme de sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.