Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copiii și adolescenții, intrare liberă la muzee (Proiect)

AGERPRES
noaptea muzeelor muzeu

Deputatul PNL, Gigel Știrbu, vine cu propunere legislativă prin care toți copiii și tinerii sub 18 ani să aibă intrare liberă la muzee.

„Prezenta inițiativă legislativă completează Legea muzeelor şi a colecţiilor publice nr. 311/2003, în sensul modificării articolului nr. 24, introducându-se un nou alineat care prevede ca toți copiii și tinerii cu vârsta de până la 18 ani, să poată beneficia de gratuitate la intrarea muzeelor și la colecțiile publice de drept public, aflate în subordinea autorităților publice locale și centrale”, se precizează în propunerea legislativă.

Inițiatorul precizează că există mai multe motive solide pentru care tinerii ar trebui să aibă gratuitate în aceste instituții de cultură.

„Muzeele reprezintă instituții culturale și educative care oferă oportunități excelente pentru învățare. Accesul gratuit la muzee ar încuraja tinerii să exploreze lumea artei, istoriei, științei și culturii. Această experiență poate stimula curiozitatea și învățarea continuă. Muzeele sunt păstrătoare ale culturii și patrimoniului național și global. Tinerii ar trebui să aibă acces la aceste resurse pentru a înțelege și aprecia moștenirea culturală a societății lor și a altor culturi”, se arată în proiect.

Totodată, accesul gratuit la muzee poate ajuta la reducerea inegalității sociale.

„Tinerii din familii cu resurse financiare limitate nu ar trebui să fie excluși de la experiențe culturale și educative importante din cauza costurilor”, se mai precizează în propunerea legislativă.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.