Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copiii sunt încurajaţi să hrănească păsările din cel mai mare muzeu în aer liber din țară

Agerpres
Muzeul Astra Sibiu

Copiii primesc seminţe gratis şi sunt încurajaţi să hrănească păsările din cel mai mare muzeu în aer liber din ţară, Muzeul ASTRA din Pădurea Dumbrava Sibiului, informează un comunicat remis AGERPRES.

"Copiii (familiile cu copii) vor găsi la intrarea principală în muzeu (Front desk) un chelteu care conţine pungi cu seminţe de floarea soarelui, gata pregătite pentru a fi puse în hrănitori. Împreună cu seminţele, vizitatorii primesc şi un flyer despre păsări, dar şi despre hrana adecvată pe care trebuie să le-o ofere. De asemenea, acest pliant conţine şi o hartă cu amplasarea hrănitorilor în muzeu. Amplasarea hrănitorilor tip căsuţă este următoarea: pe dig, înspre târgul de ţară, lângă salcie, zona lac, Moara Munteni, lângă lac, la 200 de metri de scenă în partea dreaptă şi zona Etno Tehno Parc, vis-a-vis de Şcoala din Ticera", se arată în comunicat.

Din luna decembrie, în muzeu se pot observa diferite specii de păsări care iernează aici: piţigoiul albastru şi sur, gaiţa, mierla, scatiul, ţicleanul, ghionoaia verde, huhurezul mare şi ciocănitoarea pestriţă mică.

Datorită temperaturilor scăzute şi zăpezii, în anotimpul rece, păsările găsesc puţine surse de hrană şi mai ales grăsimi. Pe lângă seminţele pe care Muzeul ASTRA le pune la dispoziţie, cei interesaţi pot să aducă în hrănitori fructe (mere) şi chiar slănină (fără condimente).

La sfârşitul activităţii, copiii sunt aşteptaţi din nou la intrarea principală pentru a primi o recompensă simbolică, dar oferită cu tot dragul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.